Ексклюзиви
вівторок, 28 вересня 2021 12:23

Заморозки, тепло і дощ: якою погодою здивує осінь у жовтні

Заморозки, тепло і дощ: якою погодою здивує осінь у жовтні
Середньомісячна температура у жовтні коливатиметься в межах +7...12°C. Фото: pixabay.com

Жовтень в Україні розпочнеться з холодних ночей. Попри це, вдень очікуються сонячні прояснення. Максимальна температура по Україні досягатиме +12...16°C.

Середньомісячна температура у жовтні коливатиметься в межах +7...12°C. Місячна кількість опадів очікується 28-67 мм, в Карпатах - 80-105 мм. Ці показники відповідають кліматичній нормі, розповідає Gazeta.ua синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха:

"Перша декада жовтня по всій Україні переважатиме суха погода з мінливою хмарністю і ранковими туманами. Один зі світових метеорологічних центрів, розташований у місті Редінг, Велика Британія, передбачив, що загалом жовтень у Східній Європі буде сухим та із заморозками. Вони очікуються у північних, східних і центральних областях. На півночі лівобережжя у Чернігівській, Сумській та Луганській областях заморозки відчуватимуться в повітрі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антициклон Liobа визначив погоду до кінця тижня

Крім заморозків, у жовтні пройдуть дощові дні, каже народний синоптик Леонід Горбань:

"З 1 по 4 жовтня буде холодно й похмуро, 5-6 та 8-10 пройдуть дощі, 11-19 - похмуро і холодно, 14 жовтня - заморозок, 20, 22-23 та 26 жовтня знову пройдуть дощі. Найтепліше у жовтні буде 14 числа на Покрови. Після цього різко похолодає до 6-8 градусів тепла, очікуються холодні дощі. Після 25 жовтня прийде глибока осінь. Можуть бути морози вночі до 7 градусів нижче нуля. В кінці місяця потеплішає до 8-10 градусів вище нуля, але ненадовго".

Цьогорічний врожай в Україні вже завершується. Відбувається його достигання та збирання.

"Погодні умови впливають на терміни збору врожаю соняшника, сої, кукурудзи та цукрових буряків. Дощова та прохолодна погода впливає на підвищений рівень вологості зерна, а відповідно необхідне досушування його до потрібної кондицій", - розповідає керівник агрономічного департаменту "Укравіт" Олександр Мигловець.

Останніми роками в Україні значно підвищилася середньорічна температура. Це може призвести до того, що за 20 років у країні зникне зима. Щороку зимовий період скорочується в середньому на 10-15 днів.

Зараз ви читаєте новину «Заморозки, тепло і дощ: якою погодою здивує осінь у жовтні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути