четвер, 10 березня 2022 16:50

"Замість весільної сукні - броня" - як одружуються українці під час війни, фото, відео
18

В Україні 15 днів триває війна проти російських окупантів. Попри трагічні події українці продовжують одружуватись і створювати сім'ї заради майбутнього країни. За перші 10 днів війни в Україні одружились 3973 пари, за даними Міністерства юстиції України. В умовах воєнного стану уряд дозволив укладати шлюби з військовослужбовцями без їхньої присутності.

Також уряд спростив процедуру укладання шлюбу. Охочі терміново взяти шлюб можуть розписатися у РАЦСах того ж дня або наступного, до того ж безкоштовно, повідомив Міністр юстиції України Денис Малюська.

Військові одружуються на блокпостах, вінчаються на передовій, освідчуються під сирени повітряної тривоги. Замість весільного костюма у молодят - броня або військова форма, замість квітів - зброя. Gazeta.ua зібрала кілька історій одруження під час війни.

За перші 10 днів війни в Україні одружились 3973 пари.
Фото: Соцмережі
Охочі терміново взяти шлюб можуть розписатися у РАЦСах того ж дня або наступного, до того ж безкоштовно.
В умовах воєнного стану уряд дозволив укладати шлюби з військовослужбовцями без їхньої присутності, відповідна постанова вже опублікована на сайті уряду.
За перші 10 днів війни в Україні одружились 3973 пари.
За перші 10 днів війни в Україні одружились 3973 пари.

Вінчання на блокпосту майже на передовій

6 березня майже на передовій одружились добровольці одного з батальйонів 112 Бригади Територіальна оборона ЗС України Леся Іващенко та Валерій Филимонов.

Пара вже двадцять років разом і мають 18-літнью донечку, але досі не мали часу одружитися. Тепер у час війни,- Леся і Валерій записалися у тероборону разом, підписали контракт і стали військовослужбовцями Збройних сил України.

Вінчали молодят: капелан 112 БТро ЗСУ отець Максим Стрихар та військови капелан отець Дмитро Каран. Замість храму - чисте поле біля блокпосту, замість вінців - військові каски, замість рушників - жовті пов'язки.

Привітати молодят приїхав мер столиці Віталій Кличко з братом Володимиром.

Одруження медсестри і волонтера у лікарні

Марія-медсестра гастроентерологічного центу Київської обласної клінічної лікарні і Дмитро - IT спеціаліст, волонтер одружились на п'ятий день війни.
"Можливо, не про таке весілля вони мріяли, але сьогоднішній день для них став знаменним. Очі світяться щастям! І ці очі чітко знають, що любов переможе війну. І по-іншому не може бути, адже уже завтра весна. На весіллі колеги: лікарі, медсестри, керівник лікарні, у яких теж світяться очі! Усі вони вірять в завтрашній день, в наші збройні сили, в президента, в Україну, в її народ", - написала у Facebook директорка Департаменту охорони здоров'я Київської ОДА Олена Єфименко.

Боєць уклав шлюб по телефону

Боєць Юрій та його кохана Катерина багато років разом, проте не перебували в офіційному шлюбі. Війна розкинула їх по різних містах. Тепер пара вирішили зареєструвати відносини. Юрій звернувся з проханням засвідчити укладення шлюбу до Директора Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова. У час воєнного стану він має такі повноваження. Наречена Катерина присутньою на церемонії не була. Свою згоду підтвердила по телефону.

"Ми багато років разом, маємо двох чудових діток, але якось не встигли офіційно одружитися. Ми дуже один одного кохаємо і хочемо бути разом. Це дуже зворушливий і важкий для нас час. Але ми віримо в перемогу! Слава Україні", - сказала наречена Катерина.

"Сьогодні в Україні триває війна. Народження нової сім'ї слугує символом відродження країни, впевненості у майбутньому та віри у перемогу добра над злом. Ви вирішили поєднати свої долі в час випробувань та боротьби. Це означає, що ваші почуття загартовані, як сталь, надійніші, ніж броня і щирі, як віра у перемогу України", - заявив Олексій Сухачов.

Одруження у перерві між сиренами тривоги

Прикордонник Олександр та його наречена Ольга одружилися у Києві. Одразу після реєстрації шлюбу наречений повернувся до виконання своїх службових обов'язків.

"Замість шлюбного костюма у нареченого – камуфляж, замість фати у нареченої – звичайна куртка. "Та головне не атрибути, а почуття, а відсвяткувати зможемо після перемоги", - повідомили молодята.

Молодята-нацгвардійці одружились у військовій формі

Пара познайомилась під час служби пів року тому. Артем освідчився Тетяні під звуки сирени. За три дні уклали шлюб. Обоє були у військові формі, наречена з букетом із синіх і жовтих тюльпанів.

"я вдячна долі, що нас так звела. І під звуки куль, гармат любов все подолала", - сказала наречена Тетяна.

Склали шлюбну присягу на бойових позиціях

Нацгвардійці Олена та Олександр обвінчалися на бойових позиціях. Пообіцяли відгуляти гучне весілля після перемоги.

"Без тамади та фати, зате у колі бойових побратимів, і навіть у складі підрозділ територіальної оборони закохані створили нову сім'ю. Військовий капелан протоієрей Василь Андрійчук, благословляючи молодят на щасливе та сповнене Божою милістю життя, побажав їм бути гідними своїх обіцянок, вірними собі та своїй державі, не відступати перед випробуваннями та щоб тепло сімейного вогнища зігрівало всі прийдешні покоління нащадків", – повідомили у пресслужбі військової частини 3028 Національної гвардії України.

"Мене переповнюють емоції. Знаю, що весілля пройшло не так, як планувалось але воно запам'ятається на все життя. І коли ми переможемо, то збиремо всіх близьких та родичів щоб відсвяткувати перемогу та весілля", – сказала наречена Олена.

Автор: vn.depo.ua
  За перші 10 днів війни в Україні одружились 3973 пари.
За перші 10 днів війни в Україні одружились 3973 пари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бомбосховищі одружилася пара

Психологиня Олена Герженій розповіла, як позбутись синдрому провини вцілілого та які емоції під час війни вважаються нормальними. Детальніше тут.
Зараз ви читаєте новину «"Замість весільної сукні - броня" - як одружуються українці під час війни, фото, відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути