Ексклюзиви
середа, 07 грудня 2011 15:16

"Замість справжніх терористів саджають безневинних" - правозахисник

"Замість справжніх терористів саджають безневинних" - правозахисник

За останні 16 місяців в Україні відбулося 6 вибухів. Про це сказав на прес-конференції голова захисту прав громадян України Володимир Лесик, передає Gazeta.ua.

"29 червня 2010 року стався вибух у Свято-Покровському храмі у Запоріжжі, де загинула людина. 1 січня 2011 року підірвали пам'ятник Сталіну в Запоріжжі. 20 січня  вибухи в Макіївці, 21 жовтня підрив супермаркету Сільпо у Запоріжжі, 13 листопада вибух у Харкові і 19 листопада - у Донецьку, де загинула людина", - нагадав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Між вибухами в Дніпропетровську і в Харкові є зв'язок?

Він зазначив, що в більшості випадків вину за злочини "повісили" на безневинних, а терористи досі на свободі.

"Я займаюся справою "пономарів", тобто вибухом у храмі. У ньому звинувачують трьох хлопців. Проти них сфабриковані докази, вибиті явки з повинною. Обвинувачені не спроможні виробити вибухівку, тому що вони не знають, як це робиться. Ми звертались до президента, подавали запити народним депутатам, просили їх організувати слідчу комісію. Ніякої реакції немає. Навпаки, прокуратура звинуватила адвоката одного з обвинувачуваних у розголошенні матеріалів справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура вважає, що вибух у Дніпропетровську влаштували терористи

Підрив бюсту Сталіна "вішають" на членів організації "Тризуб". Є підозри, що в макіївських вибухах звинуватили інших людей. Один з них, до речі, не визнав себе винним. Отже,  терористи, які скоїли злочини, не покарані", - сказав Володимир Лесик.

На його думку, коли якась справа в Україні набуває резонансу, з верхніх щаблів влади дається вказівка швидко розібратися в ситуації. Тоді кримінальні справи вішають на безневинних людей, щоб відрапортувати про розкриття справи.  А безкарність терористів породжує ще більшу їх активність.

Зараз ви читаєте новину «"Замість справжніх терористів саджають безневинних" - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути