Ексклюзиви
вівторок, 01 березня 2011 11:10

Спецтема: Арабські революції

Заколотники розграбували шикарний палац Каддафі й знайшли таємний бункер

Заколотники розграбували шикарний палац Каддафі й знайшли таємний бункер

Арабський телеканал Al-Jazeera опублікував зйомки, зроблені лівійськими заколотниками в одному із захоплених ними палаців лівійського диктатора Муамара Каддафі.

Палац і бункер розташовані в рідному місті Каддафі, Аль-Байді. Увірвавшись до передмістя Бенгазі, противники лівійського лідера захопили і розграбували палац. Протестувальники виявили за стінами палацу шикарні інтер'єри, доглянуті сади, критий басейн, сауну та джакузі.

Крім того, був виявлений укріплений підземний бункер. Він пристосований для тривалого укриття в разі нападу, в тому числі із застосуванням ядерної зброї. Бункер оснащений спеціальною системою повітряної фільтрації, запасними енергоблоками, системою протипожежної безпеки, водяними насосами. Укриття оснащене всім необхідним і дає можливість автономно перебувати в ньому протягом декількох місяців. Крім того, у бункері є запасний вихід для втечі.

Нагадаємо, у Лівії не припиняються запеклі зіткнення між супротивниками і прихильниками лідера Джамагирії Муамара Каддафі.

Багато районів країни, переважно на сході, вже перейшли на бік опозиції і контролюються супротивниками полковника. Під контролем лівійського лідера поки залишається столиця Тріполі, але і там опір набуває все більшого розмаху.

Зараз ви читаєте новину «Заколотники розграбували шикарний палац Каддафі й знайшли таємний бункер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути