середа, 16 травня 2007 16:12

Західні продукти харчування, окрім задоволення, нічого не приносять

Таку думку висловив міністр сільського господарства Росії Олексій Гордєєв, виступаючи на виїзному засіданні міжвідомчої робочої групи по нацпроекту в Суздалі.

"Західна продукція, у тому числі молочна, - для задоволення, що не дає здоров"я нашим громадянам, включаючи молодь", - повідомив Гордєєв.

З 1 січня 2006 року були введені обмеження на ввезення всіх видів сирих м"ясних напівфабрикатів, а з 20 січня 2006 року Росія ввела заборону на ввезення з України всієї тваринної продукції. До введення заборони на ввезення тваринної продукції з України в РФ, частка української молочної продукції в загальному об"ємі російського імпорту досягала 40%. З 1 січня 2006 року Россельхознадзор заборонив імпорт охолодженого норвезького лосося до Росії. З 27 березня 2006 року Росія ввела заборону на ввезення грузинського і молдовського вина у зв"язку з виявленням у пробах пестицидів і інших шкідливих речовин. З 20 жовтня 2006 року була встановлена заборона на ввезення на внутрішній ринок Росії вироблених в Латвії шпротів. 4 грудня 2006 року Мінсельхоз вирішив тимчасово заборонити імпорт всього зарубіжного рису.

Через постачанння продуктів харчування у Росії виникають тертя зі східноєвропейськими країнами - Румунією, Болгарією, а головне - Польщею. Також в Росії діє практика відмови від продуктів тих країн, з якими виникли політичні розбіжності, повsдомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Західні продукти харчування, окрім задоволення, нічого не приносять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути