пʼятниця, 14 жовтня 2022 08:00

Заговори на Покрову: читайте 15 висловів для залучення любові та щастя

Заговори на Покрову: читайте 15 висловів для залучення любові та щастя
Православні та греко-католики зустрічатимуть свято Покрова Пресвятої Богородиці 14 жовтня. Фото: УНІАН

Заговори або замовляння на свято Покрови Пресвятої Богородиці вважаються в народі способом розпрощатися з негараздами й знайти гармонію в особистому житті.

Попри те, що православна церква не схвалює подібних методів у дні релігійних свят, українці не припиняють ними послуговуватися. Так прагнуть змінити свою долю та перенаправити життя в бажане річище.

Gazeta.ua зібрала для вас заговори на щастя і любов, які варто прочитати на Покрову.

Замовляння на кохання

Здавна на Покрову неодружені дівчата проводили обряди, щоб знайти нареченого, дізнатися, коли вийдуть заміж і як зватимуть судженого. Також вважається, що "магічні" слова допоможуть зняти вінець безшлюбності, створити міцну сім'ю.

Тому ввечері 13 жовтня і вранці 14 жовтня серед самотніх дівчат популярні такі заговори:

1. Діво-Богородице, матір свята, як ти дітей своїм покривалом вкрила, так і мене чіпцем жіночим укрий, на щастя сімейне благослови.

2. Богородице-мати, тобі мене паче не колихати, а тобі мені женишка підбирати – ладного та красного, світлого та ясного. Щоб мене любив, на руках носив, не бив, не сварив, а дітей дарував.

3. Я – дівчина-краса, у мене довга коса. Міняю ту косу – на милого ласку. Богородице-мати, тобі слова мої почути-прийняти. Тобі главу мою покрити, тобі до вінця мене проводити.

4. "Косо-косице, моя рідна сестричко, що ж тобі вдома не сидиться. Пресвята Богородиця, сестру мою до себе прийми, косу мені розплітаючи, щоб жениха мені знайти, щоб за чоловіком мені стати, щоб в дівках останній рік гуляти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покрова Пресвятої Богородиці: що важливо зробити на свято

5. Як цукор солодкий, так милий на мене ласий. Як цукор тут лежить, так милий до мене біжить.

6. Після пробудження потрібно випити три ковтки свяченої води, запалити церковну свічку й вимовити: "Матінка покровом накриває, до заміжжя готує, долю мою вирішує. Як свічка догорить, так і суджений до мене поспішить".

7. У день свята беруть три стрічки червоного кольору, переплітають між собою в косу, примовляючи: "Почуття сердечні переплітаю, любові душу розкриваю. Як косичка заплете, так і любов в моє життя увірветься". Талісман кроплять свяченою водою і ховають за ікону Богородиці, щоб якомога швидше в життя прийшло справжнє кохання.

8. Замовляння на залучення кохання можна прочитати перед сном. Для цього на листку пишуть: "Як сон мій відновлювальний і солодкий, так і любов в моєму житті буде такою ж. Все, що уві сні привидиться, майбутнє розкриє". Сон важливо запам'ятати. Якщо він був сумбурний або тривожний, сходити до церкви або помолитися вдома вищим силам для усунення перешкод на шляху до особистого щастя.

Замовляння для матерів, які хочуть видати доньку заміж

1. Дитя народила, дитя колихала, дівку зростила та заміж віддала. Та не за першого поперечного, а за славного та ладного. Амінь.

2. Як пресвітла Богородиця покровом землю вкриває, нас всіх на щастя благословляє, так і тебе хай Богородиця благословить, нехай чоловіком добрим та вірним нагородить.

3. Пила цю воду Богородиця славна, вип'є ж її і дівчина-безприданка. За женихами-хлопцями більше не бігати, не ходити, а вдома сидіти, дітей колихати, пироги пекти, чоловіка вітати.

4. Пресвята Діво Богородице! Допоможи дочці моїй нареченого знайти та заміж піти. Крий, Пресвята Діво-Богородице, главу дочки моєї вінцем вінчальним. Убережи її від спокус, відвадити від думок непорядних, закрий від мужиків, мені не милих. Нехай дочка моя за чоловіком хорошим стане, мене словом добрим за те пом'яне. Амінь!

Замовляння на щастя

1. Як пише Тelegraf, у день Покрови перед тим як вийти з дому підходять до дзеркала й промовляють: "З дому виходжу, торбинку із собою беру. Дорогою в неї щастя покладу, додому принесу". Із собою беруть будь-яку сумку або пакет, носять їх розкритими, а після повернення додому ставлять біля порога, відчиняють двері й промовляють: "Щастю двері відчиняю, в дім з усмішкою запрошую. Проходь, сідай, бути як удома не соромся".

2. "Немає сил з бідами справлятися, без щастя білий світ не милий. Як уранці Сонце прокидається, так і в житті світло проллється, негаразди підуть і щастям заміняться" – потрібно промовити на самоті.

3. Знайти щастя допоможе генеральне прибирання напередодні свята. На Покрову після пробудження вимовляють: "У домі чисто, на душі спокій. Щастю двері відчиняю, вікна відчиняю. Проходь у дім чистий, затишок створюй, негаразди проганяй".

Православні та греко-католики зустрічатимуть свято Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня. Цьогоріч воно припадає на п'ятницю.

Покрова Пресвятої Богородиці – одне з найважливіших свят у християнській традиції. Його повна назва – Покрова Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії. Цього дня віряни молитимуться про захист від ворогів. Gazeta.ua вирішила розповісти історію свята.

Зараз ви читаєте новину «Заговори на Покрову: читайте 15 висловів для залучення любові та щастя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути