Ексклюзиви
пʼятниця, 26 листопада 2010 17:36

Забудовники загнали киян на дерева (ФОТО)
6

Напередодні на вул Метрологічній у Києві сталась сутичка між місцевими мешканцями та охоронцями будівельної компанії, що зводить котеджне містечко "Кришталеві джерела". Люди виступають проти захоплення прибудинкової території. Штовханину зупинила міліція.

Будівництво котеджного містечка почалось рік тому. Мешканці багатоповерхівок на Метрологічній, 14, 14/2 та 14/3, розташованих поруч, сприйняли це спокійно. Конфлікт виник тиждень тому через спробу забудовника перенести паркан будівельного майданчика. Нову огорожу поставили на місці паркувального та спортивного майданчиків. Забудовник має намір забрати ділянку площею 12 сотих. Люди вважають цю землю своєю прибудинковою територією.

"Вчора будівельники ставили залізобетонний паркан. Вийшли люди, заборонили це робити. Почалась штовханина з охоронцями фірми "Тайфун". Міліція розборонила, стала між нами і тайфунівцями", - розповів військовий пенсіонер з будинку №14/3 на Метрологічній, що назвався Сан Саничем.

Остання плита, яку встигли встановити будівельники, вперлась у чотириметровий клен. Будівельники намагались зрізати дерево. Люди не дозволили, узяли клен під цілодобову охорону. Біля стовбура навалили барикаду зі старих автомобільних шин та дощок. Сьогодні вранці учасниця акції протесту на ім'я Галина Михайлівна залізла на гілку. Просиділа кілька годин. Потім її на цьому посту змінив чоловік на ім'я Олексій.

Під деревом розпалили багаття. Поряд постійно знаходиться кілька десятків мешканців. Люди запевняють, що готові стояти за свою прибудинкову територію хоч всю зиму. З іншого боку паркану чергує два десятки здорованів в камуфльованій уніформі з написами "Тайфун" на куртках.

Будівельні роботи на майданчику "Кришталевих джерел" загальмувались. Звідти вивезли важку будівельну техніку. Однак цеглу та інші будівельні матеріали привозять і розвантажують.

Міліція Голосіївського району столиці порушила за фактом заворушень на Метрологічній кримінальну справу. Троє учасників акції протесту заявили нашому кореспонденту, що їх викликали до слідчого, погрожували притягти до кримінальної відповідальності та застосувати тортури.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Забудовники загнали киян на дерева (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути