Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2012 11:06

За забуті вдома права штрафуватимуть на 5000 гривень

За забуті вдома права штрафуватимуть на 5000 гривень

За керування автомобілем без прав з водіїв будуть стягувати до 6000 гривень: якщо водій просто забув документи, за таке порушення хочуть брати до 4250 гривень, а якщо прав позбавив суд - то вже до 5950 гривень.

Дане збільшення штрафів найбільше, яке пропонує законопроект № 5220-д, повідомляє Автоцентр. Нагадаємо, в цьому документі також пропонується ввести градацію штрафів в залежності від швидкості порушника та об'єму двигуна, а також повернути розсилку "листів щастя".

Народні обранці вирішили, що штраф за їзду без прав повинен бути найсерйознішим, тому за керування машиною особами, які не мають прав (або передачу управління тим, у кого немає прав), штраф пропонується підняти відразу в 7 разів - з 510-595 грн. до від 1700 до 4250 грн. Альтернатива величезному штрафу - адмінарешт на 7-10 діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого. Це не буде стосуватися тільки тих, хто вчиться керувати автомобілем.

Якщо ж за кермо сяде водій, позбавлений прав за рішенням суду, то штраф буде ще вище - 4250 до 5950 грн або ж арешт від 10 до 15 діб, теж з оплатним вилученням ТЗ або без такого (у власника відбирають машину, продають і повертають гроші ).

Зараз ви читаєте новину «За забуті вдома права штрафуватимуть на 5000 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

96

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути