четвер, 30 серпня 2018 05:00

За "відкат" у 140 тисяч гривень затримали двох співробітників аеропорту "Бориспіль"

За "відкат" у 140 тисяч гривень затримали двох співробітників аеропорту "Бориспіль"
Затримали двох співробітників аеропорту "Бориспіль". Фото: Сегодня

У державному підприємстві міжнародного аеропорту "Бориспіль" на отриманні хабара в 141 тис. грн затримано двох посадових осіб, які за "відкати" впливали на проведення тендерів.

"Прокуратурою Київської області викрито двох посадових осіб державного підприємства міжнародного аеропорту" Бориспіль "на отриманні ними неправомірної вигоди в розмірі 141 тис. грн, яку чиновники вимагали від суб'єктів господарювання за участь в тендерах", - йдеться в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук.

Вимагачі займали посади начальника служби закупівель і начальника відділу матеріально-технічного забезпечення служби закупівель аеропорту, в зв'язку з чим мали можливість впливати на проведення тендерів.

"Зазначені особи, використовуючи своє службове становище в корисливих цілях, впливали на проведення тендерів із закупівлі товарів, робіт і послуг, допускаючи до участі в зазначених операціях суб'єктів господарювання, при цьому отримуючи від останніх неправомірну вигоду (так звані" відкати ") в розмірі 10 -20 відсотків від загальної суми тендеру ", - сказано в повідомленні.

Під час затримання у одного із зазначених осіб були вилучені грошові кошти в сумі 40 тис. грн, а в іншого - в сумі 101 тис. грн.

Правопорушники затримані в порядку ст.208 КПК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця знову має намір підняти тарифи

Державна служба фінансового моніторингу нарахувала в Україні за першу половину 2018 року корупційних оборудок на 297,1 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «За "відкат" у 140 тисяч гривень затримали двох співробітників аеропорту "Бориспіль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути