понеділок, 06 жовтня 2008 16:23

За Росію і Грузію спілкуватимуться Швейцарія та Швеція

Росія і Грузія обрали країни, які представлятимуть дипломатичні інтереси РФ в Тбілісі та Грузії в Москві. Про це повідомляє "Интерфакс". Представницькі функції для російської сторони погодилася виконувати Швейцарія, для грузинської сторони - Швеція.

Заступник міністра закордонних справ Грузії Ніно Каландадзе повідомила, що має в своєму розпорядженні відповідне повідомлення від Швеції. У російському МЗС, у свою чергу, заявили, що швейцарська влада зафіксувала свою позицію ще 2 жовтня. Відповідно до світової практики, як відзначають в міністерстві, йдеться про створенні "секції інтересів Росії" при посольстві Швейцарії в Тбілісі.

Нагадаємо, що Грузія оголосила про розрив дипломатичних відносин з РФ в кінці серпня, після того, як російська влада визнала незалежність Абхазії та Південній Осетії.

При цьому обидві сторони висловили бажання зберегти консульські відносини, щоб захистити інтереси своїх громадян, що стосуються, перш за все, отримання віз. Грузинська влада заявила, що збереже існуючий режим видачі віз, що дозволяє отримувати їх на прикордонних КПП, а також в міжнародних аеропортах. Консульство республіки в Москві продовжить роботу в звичайному режимі.

Росія, у свою чергу, закрила своє консульство в Тбілісі на невизначений термін. Очікується, що після його відкриття видача російських віз громадянам Грузії проводитиметься в обмеженому режимі.

Зараз ви читаєте новину «За Росію і Грузію спілкуватимуться Швейцарія та Швеція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути