понеділок, 10 грудня 2018 17:48

За рік до нападу у Керченській протоці РФ розпочала дезінформаційну кампанію

Автор: 24tv.ua
  Пропаганда була спрямована на пом'якшення громадської думки шляхом наклепів на Україну.
Пропаганда була спрямована на пом'якшення громадської думки шляхом наклепів на Україну.

Кремль почав дезінформаційну кампанію більш ніж за рік до нападу в Керченській протоці. Вона була спрямована на пом'якшення громадської думки через наклепи на Україну. Про це заявив єврокомісар із питань безпеки Джуліан Кінг, пише The Guardian.

"Дезінформаційна кампанія почалася набагато раніше, більше року тому, коли російські ЗМІ почали наполягати на тому, що влада Києва здійснює днопоглиблювальні роботи в Азовському морі у рамках підготовки до входження туди флоту НАТО", - нагадав Кінг.

Він заявив, що підрозділ East StratCom Європейської комісії виявив складну мережу розповсюдження брехні, що виходить із російських джерел.

Україну звинувачували у зараженні моря холерою та в тому, що її спецслужби намагалися перевезти ядерну бомбу до окупованого Криму.

"Потім влітку з'явилися твердження, що Україна заразила море холерою. Це продовжилося у вересні темним бурмотінням у російських ЗМІ, що прогнозували "інспіровані Заходом провокації" в Азовському морі, і повідомили, що США "планують зіткнення між українськими та російськими морськими силами у Чорному морі з 1990-х", - розповів єврокомісар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруса видали за українця: хлопець став жертвою російської пропаганди

Він підкреслив, що жодне з цих повідомлень не було правдою.

"Але після цього теорії змови були доведені до краю - російські ЗМІ повідомили, що британські та українські спецслужби намагалися перевезти ядерну бомбу до новозбудованого мосту в окупованому Криму, щоб підірвати його, але надіслані Москвою спецсили сміливо перешкодили зробити це", - сказав пан Кінг.

Також єврокомісар додав, що при запиті "ЄС" у Google контент із російських пропагандистських центрів, таких як RT або Sputnik, завжди у перших кількох результатах.

Кремлівські ЗМІ зосередилися на загостренні ситуації в Азовському морі. Вони виправдовують обстріл і захоплення українських кораблів із моряками. Моніторинг новин веде оперативна група зі стратегічних комунікацій зовнішньополітичної служби ЄС.

Зараз ви читаєте новину «За рік до нападу у Керченській протоці РФ розпочала дезінформаційну кампанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути