пʼятниця, 07 грудня 2018 18:18

Білоруса видали за українця: хлопець став жертвою російської пропаганди

Автор: Наша ніва
  Російський Перший телеканал видав білоруса Віталія Юрченка за українця у своєму сюжеті.
Російський Перший телеканал видав білоруса Віталія Юрченка за українця у своєму сюжеті.

Російський Перший канал у сюжеті на честь річниці Євромайдану видав білоруса Віталія Юрченка за українця. Виявилося, що хлопець не знав про що буде репортаж. Про це повідомляє білоруське видання Наша ніва.

Він сам зв'язався із редакцією, щоб пояснити ситуацію навколо цього сюжету.

Він розповів, що працює аналітиком у білоруській компанії, яка є посередником між телеканалами та операторами з усього світу. Тобто якщо якомусь телеканалу потрібен сюжет з будь-якої країни, то компанія шукає там оператора для них.

"Прийшло замовлення від "Першого каналу" Росії зняти сім'ю або людину в Кривому Розі в Україні, які страждають від відсутності газу і дорогого опалення. Таку людину знайшли, зняли матеріал, надіслали нам. Сам я за своєю роботою ніяк не взаємодію з операторами, тому я абсолютно не був в курсі, що вони знімають", - розповів хлопець.

Однак коли матеріал переглянули, там був поганий звук. Через це відео потрібно було записати наново.

"Ухвалили абсолютно невірне рішення перезняти сюжет з таким же текстом, що зробили в Кривому Розі. Я не знаю, підписали ім'ям тієї ж людини. Я в компанії відпрацював чотири місяці, там працюють професіонали. Такий випадок - єдиний. Було ухвалено таке невірне рішення, ви бачите, які наслідки воно мало", - запевнив Юрченко.

Хлопець заявив, що йому запропонували знятися у ролі головного героя цього сюжету. Він довго сумнівався, але погодився. Через кілька годин після зйомки він попросив нічого не надсилати в Москву. Однак, тоді у компанії відповіли, що матеріал вже надіслали замовнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремлівська пропаганда виправдовує Росію за керченську атаку на українців

Білорус також сказав, що на російському телеканалі не знали про підробку.

Після виходу сюжету Віталію написали кілька знайомих і йому вже тоді стало дуже соромно.

"Грошей за цей ролик я не отримував. Просто всередині компанії попросили допомогти, а про наслідки в той момент я не подумав. Я не можу знайти собі місця. Хочу попросити вибачення у всіх, хто це бачив і не бачив, коли за таке взагалі можна просити вибачення. Може, і добре, що так вийшло. Якщо у мене є хоч мінімальний шанс виправдатися або попросити пробачення, то я хочу ним скористатися. Мені нескінченно соромно, це ганьба", - розповів хлопець.

Раніше повідомлялося, що російський Перший канал зняв репортаж про річницю початку Євромайдану в Києві. Білорус у сюжеті зіграв роль "розчарованого учасника тих подій" .

Зараз ви читаєте новину «Білоруса видали за українця: хлопець став жертвою російської пропаганди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути