Ексклюзиви
вівторок, 12 жовтня 2010 16:18

За протестуючих студентів вже взялась міліція та СБУ?

За протестуючих студентів вже взялась міліція та СБУ?

У Києві біля виходу зі станції метро Арсенальна збираються учасники маршу протесту студентів. Молоді люди виступають проти введення постанови Кабміну, яка узаконить платні послуги у вишах.

Наразі зібралося близько тисячі молодих хлопців та дівчат. Представників різних столичних вишів. Деякі закривають обличчя хустками та шарфами. Їм роздають листівки "Знання не на продаж" та газету незалежної студентської профспілки "Пряма дія". Саме вони організатори маршу.

"Те що нам сказали про відміну деяких положень постанови - це одне, - говорить голова профспілки Михайло Каменєв. - Але нам нічого не показали. Слова Азарова -це вилами по воді писано. Конституційний суд каже, що не можна брати плату за послуги, які входять до навчального плану. Ця постанова не відповідає закону".

Він обіцяє, що студенти пройдуть маршем до Кабміну, подарують прем'єру Миколі Азарову шовковий зашморг, а потім підуть до адміністрації президента передавати документи про свою незгоду введенням постанови.

Наразі марш ще не почався, але студентів вже оточує міліцейський кордон та знімають на телекамеру хлопці у штатському. Ходять чутки, що це представники СБУ, яких бачили вже і раніше на подібних акціях протесту.

Сьогодні більше трьох тисяч львівських студентів приєдналися до всеукраїнської акції "Знання не на продаж".

Нагадаємо, 27 серпня Кабінет міністрів України прийняв постанову № 796 "Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами і закладами системи освіти, що відносяться до державної та комунальної форми власності", у якій йдеться про суттєве розширення платних послуг, які можуть надаватися державними навчальними закладами.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «За протестуючих студентів вже взялась міліція та СБУ?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути