вівторок, 12 жовтня 2010 13:57

Львівські студенти страйкують проти комерції від Табачника

Львівські студенти страйкують проти комерції від Табачника

Сьогодні більше трьох тисяч львівських студентів приєдналися до всеукраїнської акції "Знання не на продаж". Молоді люди протестують проти постанови Кабміну 796, яка дозволяє вузам вводити платні послуги. Як розповів студент Львівської Політехніки Іван Кривий, 796 постанова знищує право на безкоштовну освіту в Україні.

"За цим документом плату братимуть за все. Ми проводили у Львові моніторинг у вишах, і встановили, що тепер пропуск пари без поважних причин коштуватиме студентам від 37 до 54 грн. Складання екзамену з комісією від 290 до 900 грн., виготовлення студентських квитків і дипломів від 18 до 86 грн. Ми й так платимо багато, а тепер і за це хочуть стягувати".

Студенти скандують під Національним Університетом Івана Франка з лозунгами "Освіта не товар, універ не базар", "Ганьба" "Не забирайте гроші", "Ми проти платних послуг". Планують іти під стіни облдержадміністрації, де передадуть через губернатора заяву до прем'єра Миколи Азарова, а також покажуть сценку-перформенс де уявний викладач водитиме студентів до мішків в які вони мають кидати гроші.

Одна з організатор акції у Львові Юліана Паранько запевнила, що це не політична акція.

"Студенти захищають себе самі, тому якщо з'явиться хтось з політичною символікою, то вони попросять спочатку чемно її прибрати або оголосять, що це провокація", - запевнила вона.

Нагадаємо, 27 серпня Кабінет міністрів України прийняв постанову № 796 "Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами і закладами системи освіти, що відносяться до державної та комунальної форми власності", у якій йдеться про суттєве розширення платних послуг, які можуть надаватися державними навчальними закладами.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Львівські студенти страйкують проти комерції від Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути