субота, 06 червня 2020 13:41

За перешкоджання роботі журналістів порушили 400 кримінальних справ

За перешкоджання роботі журналістів порушили 400 кримінальних справ
Правоохоронці розслідували більше 400 кримінальних проваджень щодо перешкоджання журналістській діяльності. Фото: pixabay.com

У поточному році правоохоронцями розслідувалося більше 400 кримінальних проваджень щодо перешкоджання журналістської діяльності. Окрім того, у березні було створено робочу групу для постійного моніторингу та аналізу стану нагляду за додержанням законів у кримінальних провадженнях цієї категорії, активізації всіх процесів у них. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора України.

"Так, у поточному році правоохоронцями розслідувалося більше 400 кримінальних проваджень цієї категорії. Завдяки вжитим додатковим заходам наразі вже завершено досудове розслідування у понад сотні таких проваджень", — сказано у повідоленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медичний туризм і трансплантація: у МОЗ відкриють нові повноваження

Зазначається, що за порушення прав журналістів про підозру цьогоріч повідомлено майже двом десяткам осіб.

"За 5 місяців до суду вже скеровано близько 10 обвинувальних актів. За участі прокурорів у судах наразі розглядається більше п'яти десятків проваджень щодо журналістів проти трьох десятків торік. Однак цьогоріч судами постановлено лише 4 обвинувальних вироки", — додається у повідомленні.

Окрім того, повідомляється, що Офіс Генерального прокурора в березні створив робочу групу для постійного моніторингу та аналізу стану нагляду за додержанням законів у кримінальних провадженнях цієї категорії, активізації всіх процесів у них.

Справи про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, посягання на їх життя, викрадення, висловлення погроз або застосування насильства щодо них, умисного знищення або пошкодження їхнього майна — на контролі у Офісу Генпрокурора.

Українські журналісти сьогодні відзначають професійне свято. В Україні день журналіста був встановлений в 1994 році – незабаром після народження незалежної України. Відповідний указ у травні 1994 року був підписаний президентом Леонідом Кравчуком.

Зараз ви читаєте новину «За перешкоджання роботі журналістів порушили 400 кримінальних справ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути