Ексклюзиви
субота, 06 червня 2020 11:10

Медичний туризм і трансплантація: у МОЗ відкриють нові повноваження

Медичний туризм і трансплантація: у МОЗ відкриють нові повноваження
У Міністерстві охорони здоров'я з'явиться новий підрозділ, який займатиметься питаннями трансплантації і лікування за кордоном Фото:unn.com.ua

У Міністерстві охорони здоров'я з'явиться новий підрозділ, який займатиметься питаннями трансплантації і лікування за кордоном. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"Питанням трансплантації та лікування за кордоном в Міністерстві охорони здоров'я буде приділятися особлива увага по тій новій структурі, яку я на минулому тижні підписав. У нас буде окремий підрозділ, який буде займатися питаннями трансплантації і лікування за кордоном", — зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко назвав можливу дату відновлення роботи готелів і санаторіїв

Окрім того, Степанов заявив, що наразі у Індії перебуває 7 пацієнтів, які очікують на трансплантацію.

"В Індії перебуває 7 пацієнтів, 2 з яких перебуває на стаціонарному лікуванні ще 5 на амбулаторному лікуванні. Ці затримки (щодо трансплантації органів, — ред.) виникли через пандемію, ті обмеження, які були в Індії. Ми тримаємо зв'язок з цією клінікою, де проходить лікування наших пацієнтів і намагаємося зробити все, щоб це було пришвидшено. Зараз вже певні рухи вперед щодо пришвидшення думаю, що після зняття пом'якшення в Індії, це все буде швидше і вони отримають необхідну трансплантацію", — додав Степанов.

Службу безпеки України зобов'язали відкрити кримінальне провадження проти міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Про це в четвер повідомила у Facebook народний депутат від "Голосу" Олександра Устінова. Справу відкрили за статтею Кримінального кодексу "Диверсія".

Зараз ви читаєте новину «Медичний туризм і трансплантація: у МОЗ відкриють нові повноваження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути