субота, 29 червня 2013 16:23

?За відставку президента Мурсі підписалися понад 22 мільйонів єгиптян

?За відставку президента Мурсі підписалися понад 22 мільйонів єгиптян
Фото: AFP

Акція "Тамарруд" (арабською "заколот") проходила практично на всій території країни близько двох місяців. Її метою було набрати 15 мільйонів підписів єгиптян. Тепер активісти мають намір направити петицію'' про позбавлення президента довіри єгиптян'' до вищих судових інстанцій країни.

Єгипетські громадянські активісти, що домагаються відставки президента країни і проведення дострокових виборів, зібрали на свою підтримку 22 мільйона 134 тисячі підписів, що майже на 10 мільйонів більше, ніж голосів виборців, завдяки яким торік Мухаммед Мурсі став главою держави, заявив у суботу представник руху Махмуд Бадр.

'' Все, режим фактично скинутий'', - оголосив Бадр на спеціально скликаній прес-конференції в Каїрі.

Акція "Тамарруд" (арабською "заколот"), організована декількома молодими ліберально налаштованими єгиптянами, проходила практично на всій території країни близько двох місяців. Близько 6 тисяч волонтерів пропонували перехожим підписатися під петицією з вимогою відставки Мурсі і проведення дострокових президентських виборів.

Метою акції було набрати 15 мільйонів підписів єгиптян. Тепер активісти мають намір направити петицію'' про позбавлення президента довіри єгиптян'' до вищих судових інстанцій країни. Апогеєм кампанії має стати проведення 30 червня - в річницю інавгурації Мурсі -'' мільйонного мітингу'' біля стін його резиденції. Кампанію підтримала єгипетська опозиція, об'єднана в основному у Фронті національного порятунку (ФНП).

Прихильники Мурсі оголосили про збір підписів на підтримку президента. Вони заявляють, що їм вдалося зібрати понад 10 мільйонів підписів.

Зараз ви читаєте новину «?За відставку президента Мурсі підписалися понад 22 мільйонів єгиптян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути