понеділок, 31 травня 2010 19:27

За кількістю курців Україна - друга у світі

За кількістю курців Україна - друга у світі

Українці займають друге місце у світі за кількістю курців після Греції.

Серед регіонів лідером серед курців є Донеччина, де курить 27,5% населення від 12 до 18 років. Половина цих людей викурює за добу від 16 до 20 сигарет.

Держкомстат України констатує постійно зростаючу кількість тих, хто курить, серед дітей від 12 років. Також за офіційними даними, впродовж останніх 5 років кількість жінок, які курятьь, в Україні зросла утричі.

"Якщо сказати зараз, що чоловіки палять більше ніж жінки, то це буде абсолютною неправдою. Відсоток представників обох статей, які курять зараз зрівнявся", - повідомила голова правління БФ "Здоров"я жінки і планування сім"ї" Галина Майструк.

За її словами, окрім серцево-судинних захворювань, раку горла, легенів, шлунку, підшлункової залози, нирок, що можуть бути спричинені внаслідок куріння, велику загрозу для організму жінки становлять хвороби раку шийки матки та молочної залози.

За словами Майструк, куріння в 2-3 рази збільшує ризик захворювання на рак молочної залози.

Такої ж самої думки дотримується і завідуюча відділенням пренатальної діагностики клініки "Ісіда" Яна Рубан,. Вона вважає, що жінки, які курять, більшою мірою схильні до ризику порушень зачаття. Також у таких жінок менопауза настає на три роки раніше, додала лікарка.

Нагадаємо, в Україні у 2009 році, порівняно з 2008 роком, кількість осіб віком від 12 років і старше, які курять, зменшилася від 25,6% до 23,5%.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «За кількістю курців Україна - друга у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути