вівторок, 30 березня 2010 14:42

Українцям вже не подобається бути курцями

Українцям вже не подобається бути курцями

В Україні скорочується кількість людей, які палять, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров"я у вівторок, посилаючись на дані Держкомстату.

Так, за даними опитування, в 2009 році порівняно з 2008 роком кількість українців, які палять від 12 років зменшилася з 25,6% до 23,5%, зокрема серед міських жителів - на 1,9%, сільських - на 2,8%.

У прес-службі відзначили, що державною програмою зменшення шкідливого впливу тютюну на здоров"я населення передбачалося зменшити розповсюдження куріння в 2009 році до 24%, проте вдалося досягти вищого показника.

Крім того, вперше за 10 років серед чоловіків старших 18 років частина курців почала складати меншиність: розповсюдження куріння складає 49%, тоді як в попередні роки воно коливалася від 52 до 54,5%.

Серед жінок старших 18 років кількість тих, хто палить постійно росла і в 2008 році досягла 7%, але в 2009 році вона зменшилася до 6,2%.

За даними опитування, розповсюдження куріння серед підлітків 12-13 років зменшилося з 0,4% до 0,2%, а серед підлітків 14-17 років - з 5,7 до 3,6%.

У регіонах України також зменшується кількість схильних до шкідливої звички: найбільшими були темпи скорочення в Придніпровському регіоні - з 30,6% до 26,1%, в Подільському регіоні поширеність куріння зменшилася до 18,2%.

У Мінохоронздоров"я нагадали, що в Україні діє державна цільова соціальна програма по зменшенню шкідливого впливу тютюну на здоров"я населення на період до 2012 року. З 2000 року Держкомстат проводить вибіркові опитування з метою отримання інформації про самооцінку стану здоров"я і рівня захворюваності населення.

У прес-службі також підкреслили, що зменшенню розповсюдження куріння в Україні сприяли прийняті в 2009 році законодавчі акти, істотне підвищення акцизів на тютюнові вироби, профілактичні і лікувальні заходи, охорону здоров"я, що проводиться органами.

Интерфакс-Украина
Зараз ви читаєте новину «Українцям вже не подобається бути курцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути