Ексклюзиви
неділя, 27 листопада 2011 12:23

"За глум – не сльози, тільки кров": у Львові націоналісти вшанували жертв сталінського режиму
5

Фото: ФОТО автора

Увечері 26 листопада понад півтисячі львів'ян зібралося біля пам'ятника Степану Бандері. Люди прийшли, щоб вшанувати загиблих від дій злочинного режиму Сталіна-Джугашвілі.

Акцію організували автономні націоналісти. Усі люди в колоні тримали лампадки. Попереду 5 хлопців несли банер з портретом Миколи Лемика та револьвер із написом "За глум – не сльози, тільки кров".

О 18:30 колона рушила вулицею Бандери до пам'ятника жертвам політичних репресій. Попереду людей їхала машина ДАІ. Люди йшли мовчки, біля монумента стали у  півколо.

"80 років тому влада влаштувала геноцид нашого народу. Тоді загинуло кілька мільйонів українців. Подібне винищення проводить і сьогоднішня влада – щороку українців в Україні зменшується на півмільйона. Але ця влада має пам'ятати, як і ми пам'ятаємо Миколу Лемика! Він один, хто відповів не слізьми, а кулями окупаційному режиму! Ми пам'ятаємо Миколу Лемика?- запитав хлопець міцної статури у чорній кепці. - Так, - хором відповів натовп. – Слава нації!"

ФОТОРЕПОРТАЖ: Ющенко і Кравчук прийшли вшанувати жертв Голодомору двічі за день

Звідти вулицею Дорошенка мовчазна колона рушила до пам'ятника Кобзареві. На підніжжя постаменту винесли банер, два прапори з символом "Ідея нації" та вийшла дівчина, яка сказала промову.

"Кілька днів тому я почула фразу, що пам'ять має бути гнучкою. Сказав її добре відомий Дмитро Табачник. І найдивніше, що багато моїх знайомих погодилися із цією фразою. Напевно, в цьому і є наша проблема, в тому, що пам'ять багатьох гнучка. І зараз ті люди, які сидять при владі, постійно перекручують історичні факти, прикриваючись тим, що ніби-то так зручніше. Але, як я бачу, нас сьогодні уже достатньо. І ми сьогодні є і в інших містах. Тому залишилося уже недовго. Чим більший тиск, тим більший опір!"

ФОТОРЕПОРТАЖ: Янукович вшанував жертв голодоморів з трьома своїми попередниками

Після промови люди виклали лампадками слово "геноцид" та розійшлися.

Зараз ви читаєте новину «"За глум – не сльози, тільки кров": у Львові націоналісти вшанували жертв сталінського режиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути