пʼятниця, 30 березня 2007 17:00

За допомогою ядерної зброї США захистять свої супутники від Китаю

США готуються захищати свої супутники від можливої агресії з боку Китаю ядерною зброєю. Американські військові не на жарт стривожені випробуваннями в Китаї системи ASAT по знищенню супутників із Землі і серйозно готують громадськість до можливості "асиметричної" відповіді.

Джерелом інформації про побоювання Білого дому і військового відомства США стали слухання у сенатському комітеті у справах озброєних сил, пише The Washington Times.

- Китайські озброєні сили продовжують те, що ми називаємо дуже послідовними і всеосяжними зусиллями по отриманню здатності вести боротьбу проти нашого космічного потенціалу, - говорить командувач стратегічними силами США генерал морської піхоти Джеймс Картрайт.

- Нас вразило, - продовжує він, - що успішне перехоплення супутника в космосі Китай здійснив 11 січня цього року всього з третьої спроби. Нинішні можливості Китаю йдуть від придушення систем зв"язку до протисупутникової зброї. Фактично вони, мабуть, добиваються розгортання орбітальної зброї. Генерал додав, що після кожної невдалої спроби китайці вносили до проекту необхідні корективи, що демонструє великий науковий потенціал, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «За допомогою ядерної зброї США захистять свої супутники від Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути