пʼятниця, 05 листопада 2010 10:56

За 90 секунд європейцям покажуть невідому і сучасну Україну (ВІДЕО)

За 90 секунд європейцям покажуть невідому і сучасну Україну (ВІДЕО)

Новий промо-ролик України, який створено до чемпіонату "Євро-2012", транслюватимуть на каналах Euronews, Eurosport та Бі-бі-сі.

Про це повідомили на прес-конференції інформаційного центру "Україна-2012".

Промо-ролик створений продакшн-студією Shootgroup, режисер - Юліан Улибін (Україна), оператор - Торстен Ліпсток (Німеччина). Тривалість кліпу 90 секунд, є також його короткий варіант по 60 та 30 секунд.

За сюжетом відзнятого на кіноплівку ролика, іноземці приїздять до України, щоб відкрити її для себе - "нову, невідому, але сучасну державу".

Робота над роликом проходила з 12 жовтня до 1 листопада, зйомки відбувалися в "наймальовничіших місцях України": від Борисполя до Площі Ринок у Львові. Також до відео увійшли кадри Національного парку Синевир, Коктебелю, Балаклави, набережної Севастополя.

За словами віце-прем'єр-міністра України з питань "Євро-2012" Бориса Колеснікова, це перший ролик, який знайомить з країною, наступні три будуть присвячені історичним особливостям країни.

В ефірі Euronews, Eurosport та Бі-бі-сі, де транслюватимуть ролик у рамках промо-кампанії "Євро-2012", має з'явитися 1 грудня. Як зазначив пан Колесников, рамкову угоду з телекомпаніями планують підписати 10-12 листопада.

Також на конференції представили логотип України, в основі якого "найвідоміший і найулюбленіший з українських символів - квітка соняшника, яка схожа на сонце". Логотип був створений дизайнером рекламного агентства Saatchi&Saatchi Андрієм Крисенковим.

За словами директора з розвитку бізнесу Saatchi&Saatchi Анни Шевченко, стилістику обрали з урахуванням світових тенденцій дизайну: мінімалізм, прості кольори та відсутність симетрії. В англомовному варіанті збережено літеру "ї".

Зазначимо, що цей логотип є переможцем всеукраїнського творчого конкурсу ДП "Центр комунікацій "Україна-всесвіт"", що проходив з 1 по 15 жовтня. Дизайнер мав завдання створити унікальний знак України, що включав би в себе слово "Україна" і зображувальний елемент, який би асоціювався з нашою державою.

За словами Бориса Колеснікова, бюджет ролика та логотипа становить 3,5-4 млн грн, хоча було заплановано 8 млн.

Телекритика

Зараз ви читаєте новину «За 90 секунд європейцям покажуть невідому і сучасну Україну (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути