вівторок, 20 вересня 2011 18:54

З вінницького аеропорту літатимуть до Кракова

З вінницького аеропорту літатимуть до Кракова

Сьогодні голова Вінницької обласної ради Сергій Татусяк, міський голова Вінниці Володимир Гройсман та голова правління польської державної компанії "EuroLOT" Маріуш Дабровський підписали меморандум про співпрацю та відкриття рейсу Вінниця-Краків-Варшава.

Перший рейс до Кракова заплановано на 22 жовтня.Орієнтовна ціна 900-1000 гривень в один кінець. Приблизно стільки ж коштує квиток на залізниці. Зараз мова йде про чартерні рейси двічі на тиждень, але згодом будуть регулярні сполучення.

"Вінничани літатимуть такими ж літаками, як літає уряд Польщі, - заявив Дабровський. - Авіарейси нашої компанії поєднують усі регіони Польщі. А з наступного року ми плануємо запустити рейси і до інших країн Європи".

Рік тому з Вінницького аеропорту курсував літак Вінниця–Лодзь, але він виявився незатребуваним.

"На Краків щодня вилітає кілька рейсів, а на Лодзь не було жодного. То був неперспективний напрям, - пояснює міський голова 33-річний Володимир Гройсман. -  З аеропорту Кракова можна літати у 42 напрямках. Крім того, ціни на авіаквитки тут нижчі, ніж якби квиток купувався в Україні".

За словами директора підприємства "Аеропорт Вінниця" Ярослава Мазурця, тривалість перельоту з Вінниці до Кракова складе 1,2 год. Квитки можна буде купити в Подільському туристичному центрі, який знаходиться у вежі в сквері Козицького та у туроператорів.

"З 25 вересня з вінницького аеропорту вилетить перший рейс до Тель-Авіву. Ціна квитка в обидва боки 210 доларів, - додав Мазурець. - Це вдвічі дешевше ніж летіти з Борисполя".

Зараз ви читаєте новину «З вінницького аеропорту літатимуть до Кракова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути