середа, 22 серпня 2012 16:04

З відміною ліцензування в Україні зріс рівень безвідповідальності турагентств

З відміною ліцензування в Україні зріс рівень безвідповідальності турагентств
Турагенства радять перевіряти - бажано, щоб вони були відомими. Фото: kak7.com

Скасування ліцензування турагенств погіршило ситуацію на туристичному ринку. Про це Gazeta.ua повідомив виконавчий секретар Всеукраїнської асоціації туристичних операторів Олег Пікерський.

"Ліцензія на туризм отримувалась дуже легко. Але вона зобов'язувала учасників ринку, закликала до відповідальності. До того ж фірми були на обліку. Щоб отримати ліцензію, потрібно було віддати грошову заставу на суму 2 тисячі євро для гарантії порядної роботи. Фірма за щось відповідала . Тепер цього немає ", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Канари можна злітати за 500 доларів

На прес-конференції, присвяченій туризму, Пікерський також повідомив, що на сьогоднішній день в Україні працюють близько 10 тисяч суб'єктів, які займаються туризмом. Це туроператори і турагенти.

"У межах такої кількості фірм перевищені всі "санітарні норми". Агентств стільки не потрібно, враховуючи кількість туристів в Україні. Скасування ліцензій дало можливість займатися туризмом всім бажаючим. Хтось раніше продавав футболки, а тепер вирішив: чому-б не продати тур в Таїланд? Сума хороша. Тож трапляється і непорядне відношення до туриста. Наприклад, несвоєчасні проплати за авіаквиток або готель", - сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літній активний відпочинок за доступною ціною

Він радить при замовленні туру цікавитися у агентства, хто оператор цього туру. Бажано, щоб він був відомим. Крім того, потрібно обов'язково отримати документ зі штампом, який підтверджує те, що турист заплатив гроші. Оскільки агент сьогодні може бути в одному офісі, а завтра - в іншому.

Зараз ви читаєте новину «З відміною ліцензування в Україні зріс рівень безвідповідальності турагентств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути