середа, 07 квітня 2010 11:05

З такою ціною на газ Україна з кризи не вийде

З такою ціною на газ Україна з кризи не вийде

"Якщо така ціна на російський газ, яка є сьогодні, буде збережена і в майбутньому, а мова йде про 330 дол за тисячу кубометрів, то наші промислові підприємства будуть не конкурентоспроможні. При таких умовах Україні буде дуже важко виходити з кризи", - заявив перший віце-прем"єр-міністр України Андрій Клюєв, повідомили в прес-службі політика.

За його словами, той контракт, який був підписаний Юлією Тимошенко щодо газу минулого року, це дуже важкий контракт як в цілому для економіки України, так і для промислових підприємств зокрема.

"Особливо складно - хімічній галузі, гірничо-металургійному комплексу та житлово-комунальному господарству", - зазначив Андрій Клюєв, повідомляє ІМК.

Перший заступник голови уряду України повідомив, що коли в Кабінет Міністрів прийшла нова команда, "перше питання, яке виникло, - почати переговорний процес з РФ і поставити питання про зменшення цін на газ для України".

Андрій Клюєв зазначив, що газова ціна впливає не тільки на зростання промислового виробництва, але і на стабілізацію всього паливно-енергетичного комплексу, зокрема, фінансового балансу НАК "Нафтогаз України". У результаті газові контракти негативно впливають і на формування держбюджету країни, сказав перший віце-прем"єр-міністр України.

За його словами, після візитів Президента України Віктора Януковича і прем"єр-міністра Миколи Азарова до Москви створена робоча група, і на рівні експертів йдуть переговори про зміну умов контракту. Андрій Клюєв також повідомив, що уряд вже робить все, щоб пом"якшити наслідки зростання цін на газ для промислових підприємств.

Зараз ви читаєте новину «З такою ціною на газ Україна з кризи не вийде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути