Ексклюзиви
вівторок, 29 травня 2007 08:58

З російського ученого зняли звинувачення про передачу держтаємниці США

Слідчий відділ УФСБ в Новосибірській області припинив кримінальну справу відносно вченого Олега Коробейнічева, який звинувачувався в передачі секретної інформації про нову розробку науково-дослідному центру Міністерства оборони США.

Як пише у вівторок газета "Коммерсант", слідство щодо припущеного розголошування держтаємниці тривало більше року, проте 25 травня кримінальна справа відносно вченого, який обіймає посаду завлабораторією кінетики процесів горіння новосибірського Інституту хімічної кінетики і горіння (ІХКиГ), було припинено.

Коробейнічев поки що не отримав на руки постанову про припинення справи, але її адвокат повідомив, посилаючись на заступника начальника слідчого відділу УФСБ Вадима Костіна, що "відповідна постанова слідчого вже затверджена обласною прокуратурою". Рішення про відшкодування морального збитку учений поки що не прийняв.

Звинувачення у розголошуванні держтаємниці по ч. 1 статті 283 УКРФ було пред"явлене Коробейнічеву в березні 2006 року. Слідство стверджувало, що вчений указав секретні відомості, що стосуються ракетного палива, в підготовленій за американським грантом науковій роботі.

Сам Олег Коробейнічев уточнив, що первинний експертний висновок, на підставі якого було порушено кримінальну справу, був складений лабораторією, що не має відповідних фахівців. Як тільки слідчі звернулися до професійних експертів, справу довелося закрити за відсутністю складу злочину, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «З російського ученого зняли звинувачення про передачу держтаємниці США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути