Ексклюзиви
субота, 18 січня 2014 17:43

З першого травня усі нові SIM-картки будуть контрактними

З першого травня усі нові SIM-картки будуть контрактними
Фото: uk.wikipedia.org

Підписаний президентом України Віктором Януковичем закон, який передбачає купівлю SIM-карт тільки на підставі договору, вступить в силу з 1 травня. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Надання телекомунікаційних послуг з використанням ідентифікаційних телекомунікаційних карток здійснюється на підставі підписаного між оператором телекомунікацій і споживачем телекомунікаційних послуг договору в порядку, передбаченому законом", - йдеться у доповненні до ст. 63 закону "Про телекомунікації".

З набранням чинності цього закону кожна людина, що купує нову SIM-карту, буде зобов'язана укласти з оператором договір. На даний момент близько 90% абонентів у країні користуються безіменними картками.

Нагадаємо, в п'ятницю 17 січня стало відомо, що президент Віктор Янукович підписав ухвалені Верховною Радою 16 січня закони, в тому числі і скандальні положення авторства "регіоналів" Володимира Олійника та Вадима Колесніченка.

16 січня більшість від Партії регіонів у Верховній Раді голосувала за зазначені закони шляхом підняття рук. У голосуванні брали участь також фракція КПУ і деякі позафракційні нардепи.

Прийняті документи жорстко обмежують проведення мітингів, використання мережі Інтернет, мобільного зв'язку, роботу ЗМІ, вводять кримінальну відповідальність за наклеп, поняття "іноземний агент" і т.п.

Зараз ви читаєте новину «З першого травня усі нові SIM-картки будуть контрактними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути