субота, 26 травня 2012 14:25

З Києва до Львова новий Hyundai доїхав за 4 години 45 хвилин
9

В Україні з 27 травня будуть курсувати 6 таких електропотягів.
Фото: Фото: Євген Борісов
При вході пасажирів зустрічають стюарди у жилетках
У кожному вагоні є 2  біотуалети

25 травня о 10:45 вперше з Києва до Львова вирушив новий корейський швидкісний електропотяг Hyundai Rotem.

Вперше випробувати потяг зголосився віце-прем'єр міністр України – міністр інфраструктури Борис Колесніков та генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак. Також до культурної столиці України проїхалися студенти-залізничники та журналісти.

Загалом в Україні з 27 травня будуть курсувати 6 "корейців". Восени їхня кількість збільшиться до 10.

Зовні потяг сірого кольору із символікою Євро-2012 під вікнами. Кабіна машиніста має плавні кути, як сучасні закордонні потяги.

При вході пасажирів зустрічають стюарди у жилетках. Замість звично тісного і вузького тамбура люди заходять у простору веранду вагона, де з легкістю може вміститися десяток людей.

Дверцята у салон відчиняються легким дотиком пальця до сенсорної кнопки. Допоки йдуть люди, двері утримуються відкритими. Після того, як пройдуть усі пасажири вони зачиняються автоматично.

При вході у салон збоку розташована шафка для великих валіз. Крісла темно-синього кольору із блакитними цятками.

У 2-му класі з одного боку розташовані 3 крісла в рядок, з іншого 2. У 1-му класі по два крісла з кожної сторони. По усій довжині вагону над кріслами є поличка для менших особистих речей та рюкзаків. Через кожен ряд крісел у 2-му класі розташовано по дві розетки. Кожен пасажир має перед собою висувні підставочку для стаканчиків, підніжку, поличку для газет і міцний столик. На стінці між вікнами є вішалки для верхнього одягу. На кожному вікні - шторка, яку людина може регулювати за власним бажанням.

О 10:45 потяг рушив настільки плавно, що багато людей не помітили цей момент. За кілька секунд машина розігналася до 60 кілометрів.

У стелі є по 4 телевізори, повернуті на кожні вхідні двері. На екрані постійно показують швидкість, з якою рухається транспорт, температуру в салоні, теперішній час і час прибуття на станцію.

Зараз вартість квитка у вагон другого класу цього потяга зі Львова до Києва коштує 307 гривень.

"Президент розуміє, що це велика ціна для українців і тому в понеділок на розгляд Верховної Ради надійде законопроект про відміну ПДВ на квитки у цей потяг. Таким чином ми плануємо зменшити вартість квитка на 16% відсотків, - розповів Борис Колесніков. – Це вийде приблизно 190 гривень у 2-ий клас. А для студентів діє ще й 50% знижка. Тобто 95 гривень. Враховуючи велику економію часу і комфорт потяга, переконаний, що воно того варте".

У кожному вагоні є 2 біотуалети. У стіні - паперові гігієнічні підкладки на унітаз. Кнопка для спуску води майстерно захована таким чином, що знайти її чоловікові значно складніше, ніж жінці.

В умивальнику є маленький краник для рідкого мила. Великий кран вмикається натиском кнопки, подібно до радянських потягів.

Посередині потяга є невеличкий кафетерій. Найдешевший бутерброд із сиром коштує 15 гривень, літр апельсинового соку "Джафа" 20 гривень, а стакан чаю - 6.

До Львова потяг заїхав за 4 години 45 хвилин. На деяких відрізках шляху "кореєць" розганявся до 165 кілометрів.

"Потяг дуже класний. Його мало трясе і за всю дорогу не почув жодного звичного для нас стуку, - розповідає із захопленням Денис Петрів, студент-залізничник. – Крісла круті. Хоча дуже сильно не нахиляються, але спати зручно. Тільки ціна для мене велика, тому їздити не буду".

Зараз ви читаєте новину «З Києва до Львова новий Hyundai доїхав за 4 години 45 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути