вівторок, 31 липня 2007 12:38

З Канарських островів евакуювали сім тисяч осіб

Пожежі спалахнули на другому за величиною острові Канарського архіпелагу - Тенерифі. Розпочато евакуацію 2000 жителів населених пунктів на півночі острова. Про це повідомив у вівторок глава ради Тенерифі Рікардо Мельчор.

Всього з двох островів архіпелагу, охоплених пожежами, - Тенерифі і Гран-Канарія - евакуйовано більше 7000 чоловік.

Вогонь знищив ліс на площі 10 тисяч га і охоплює зону загальною площею 13 тисяч га, в основному гірських районів.

Поширення  вогню змусило владу Гран-Канарії евакуювати додатково 3,2 тис жителів населеного пункту Сан-Бартоломе-де-Тірахана на південному сході острова. Минулої ночі спека спала, вітер трохи улігся. Це дозволило пожежним локалізувати полум"я поблизу сусіднього населеного пункту Моган. Проте 2000 його жителів поки не можуть повернутися у свої будинки, залишаючись у тимчасовому притулку на критому стадіоні.

На безпечну відстань було переміщено 600 відвідувачів зоологічного і ботанічного парку "Пальмітос". Переселитися також довелося 50 туристам з Німеччини, їх готель у Сан-Бартоломе-де-Тіраханана опинився дуже близька до зони пожежі.

На боротьбу з вогнем мобілізовано 18 бригад у складі 72 пожежників, проте їм не вдається стримати поширення пожеж, які "пожирають" нові ділянки лісу із швидкістю 13 метрів на  секунду.

Канарські острови є одним з найпопулярніших у світі курортів. За словами влади, пожежі не торкнулися місця відпочинку туристів з Іспанії та інших країн світу. "У понеділок і попередні дні від російських громадян, які відпочивають на Канарах, не надходили прохання про надання допомоги або підтримки", - повідомили у консульському відділі РФ у Мадриді, повідомляє "Newsru.com".

Зараз ви читаєте новину «З Канарських островів евакуювали сім тисяч осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути