понеділок, 28 грудня 2009 13:36

З Ірану в Україну прийде новий наркотик з убитих жаб

З Ірану в Україну прийде новий наркотик з убитих жаб

В Україні незабаром може з"явитися новий наркотик, причому сильніший за героїн. Ділки будуть виробляти його зі шкур убитих жаб. Про це повідомляє голова Департаменту БНОН України генерал Микола Андрєєв.

"Він вже виробляється в Ірані. Ми з"ясували, що на території цієї країни спеціально для даної мети вирощуються жаби. Незабаром цей наркотик може з"явитися і в Україні, причому його можуть, як завозити до нас, так і виробляти тут, використовуючи новий метод. Але ми робимо все можливе, щоб не допустити цього ", - розповів Андрєєв.

Еколог Володимир Борейко стверджує, що в Україні жаб не так і багато, деякі навіть занесені до Червоної книги.

"До того ж жаби бувають різними і не факт, що в українських в шкірі є речовини, потрібні виробникам".

В Ірані дійсно використовують не звичайних жаб, а особливих - з отруйними залозами на спині. Шкіру жаб сушать і палять. У нас таких не водиться, але цілком можна завезти і розводити.

За словами Андрєєва, щоб протистояти незаконній торгівлі наркотиками, з наступного року МВС планує створити сайт, на якому будь-який зможе повідомити про те, де продають наркотики. "Стукати" треба буде, вказуючи адресу сумнівної "аптеки". Також на сайті міліція обіцяє звітувати про те, підтвердилася інформація чи ні.

Андрєєв говорить, що в 2009-му його підопічні спіймали 40 наркоугруповань, більше 7 тисяч продавців білої смерті, але дурман як і раніше можна купити навіть по інтернету. За словами Андрєєва, в 2010-му може бути прийнятий закон, за яким той, хто двічі попався на торгівлі наркотиками, отримає довічне.

Подробности

Зараз ви читаєте новину «З Ірану в Україну прийде новий наркотик з убитих жаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути