пʼятниця, 03 серпня 2012 11:29

З Єгипту християни тікають до Європи, туристам радять не носити хрестики

З Єгипту християни тікають до Європи, туристам радять не носити хрестики
У Єгипті почастішали зіткнення на релігійному ґрунті. Фото: alarabiya.net

У Єгипті почастішали зіткнення на релігійному ґрунті. Християни-копти масово емігрують до Європи та США, а туристам радять знімати хрестики.

"Практично щотижня відбуваються напади на християн, навіть на курортах", - розповіла газеті "Сегодня" росіянка Ірина, яка мешкає в Хургаді.

За її словами, тиждень тому в Хургаді ісламісти витягли священика з церкви, побили його, розбили його машину і влаштували погром в храмі.

"І таке буває все частіше. Поки туристам і нам ніхто не забороняє ходити в топіках і шортах. Але зараз більшість ресторанів і крамниць належать коптам, а якщо вони виїдуть, нічого доброго не буде", - переконана вона.

За словами іншої російськомовної мешканки Єгипту, деякі її знайомі, які раніше носили хрестики на шиї, більше їх не надягають, що рекомендують і туристам.

У ніч на 2 серпня мусульмани напали на церкву і будинки християн-коптів у селі Дашур (в 40 км від Каїра), храм вдалося відбити з допомогою поліції, але 16 людей постраждали, кілька будинків та машин були спалені. Після інциденту всі копти залишили Дашур.

Коптський єпископ Павло Танта заявив, що закличе коптів виїхати з Єгипту, якщо влада не гарантує захист релігійних меншин. Акти насильства щодо християн-коптів у Єгипті почастішали після того, як минулого року було скинуто президента Хосні Мубарака, який намагався не допускати проявів релігійного екстремізму.

До влади в країні прийшла ісламська партія "Брати-мусульман", новим президентом став їхній кандидат Мохаммед Мурсі.

Зараз ви читаєте новину «З Єгипту християни тікають до Європи, туристам радять не носити хрестики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути