середа, 25 липня 2012 02:19

В Єгипті запустили шаріатський жіночий телеканал

У світському Єгипті запустили новий канал "Марія ТБ" - спеціально для жінок. Це, власне, єдина світська риса нового ТБ-продукту. В іншому - строгий ісламський дрес-код для ведучих, гостей програм, і взагалі всіх, навіть тих представниць прекрасної статі, хто працює за кадром.

Всі представниці прекрасної статі - будь то провідні або гості - зобов'язані з'являтися в ефірі нового телеканалу, дотримуючись шаріатського дрес-коду. Нове обличчя єгипетського телебачення тепер майже повністю приховує нікаб - головний убір з вузьким прорізом для очей.

Тематика у телеканалу - відповідна. За словами його організаторів, більшість передач будуть так чи інакше присвячені релігії та сімейного життя мусульманок, які можуть відчувати себе цілком комфортно в поки ще світському Єгипті. Їх же вважають його цільовою аудиторією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ісламіста засудили на 11 років за війну з мультсеріалом South Park

"Це справжня перемога для всіх жінок, які всі ці роки носять нікаб, незважаючи на справжнісіньку дискримінацію. Тепер для них настала нова епоха - епоха свободи", - вважає Ахмед Абдалла, директор телеканалу "Марія ТБ".

Канал легко отримав ліцензію на мовлення, що в роки правління Хосні Мубарака було б чимось із розряду фантастики. При поваленому президентові носіння нікаба - як і інший жіночого одягу, що приховує обличчя - не заохочувалося. Втім, і зараз супротивників у каналу "Марія ТВ" достатньо. Вони кажуть, що такий дрес-код знищує жіночу індивідуальність, робить передачі тьмяними, нудними, та й просто не толерантними по відношенню до невіруючих і тих, хто сповідує інші релігії. А дехто знаходить тут привід для іронії. Наприклад, на тему того, чи знайдуться на "Марія ТВ" робочі місця для стилістів і гримерів або обійдуться без них за непотрібністю?

Зараз ви читаєте новину «В Єгипті запустили шаріатський жіночий телеканал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути