субота, 20 червня 2009 11:50

З донецької шахти дістали одного гірника

З донецької шахти дістали одного гірника

Сьогодні о 6 годині ранку з шахти "Єнакієвська", міста Єнакієво Донецької області, дістали 49-річного забійника. Про це Gazeta.ua повідомила голова прес-служби територіального управління держгірпромнагляду України в Донецькій області Марина Нікітіна. "Врятований Сергій Миколайович Камінський знаходився у 8-му крутопадаючому уступі, в одному зі східців своєрідних "сходів". Забійник анітрохи не травмований", - повідомила Нікітіна.

Нагадаємо, 17 червня о 22:45 в місті Єнакієво на шахті "Єнакієвська" (ДП "Орджонікідзевуголь" Донецької області) на глибині 405 м, на 121 ділянці сталась аварія. Обрушилось близько 40 м покрівлі з 6 по 9 уступи. Під завалом опинився один забійник. Видобуток вугілля на аварійній ділянці припинили. На другу добу гірник подав сигнал про допомогу - шахтарі, які рубали антрацит, пробиваючись йому на зустріч, почули, як він відстукує.

Підземний стаж Сергія Камінського - 31 рік. Його дочка і зять працюють на цій же копальні. Три роки тому Сергій Камінській вже побував під завалом - у той раз кам"яний полон продовжувався для нього 12 годин. В пошуково-рятувальних роботах брали участь шахтарі тієї ж шахти.

Зараз ви читаєте новину «З донецької шахти дістали одного гірника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути