Ексклюзиви
пʼятниця, 19 червня 2009 10:33

На шахту ім. Скочинського знову хочуть запустити гірників

На шахту ім. Скочинського знову хочуть запустити гірників
Державний комітет з промислової безпеки, охорони праці і гірського нагляду дозволить видобуток вугілля на шахті ім. Скочинського в Донецьку тільки після проведення в найбільш викидонебезпечній вугільній лаві підприємства заходів з вентиляції, дегазації і боротьби з газодинамічними явищами.

"Тільки після цього ми будемо вивчати питання про надання дозволу на відновлення гірничих робіт на шахті", - повідомив заступник глави урядової комісії з розслідування причин аварії на підприємстві, перший заступник голови Держгірпромнагляду Анатолій Деньгін на засіданні комісії в Донецьку.

Відповідні роботи на шахті необхідно провести відповідно до рекомендацій Центральної комісії з питань вентиляції, дегазації і боротьби з газодинамічними явищами в шахтах України, після узгодження їх з профільними інститутами і схвалення Міністерством вугільної промисловості.

Крім того, на вимогу Держгірпромнагляду, до моменту відновлення робіт на підприємстві повинні бути приведені у відповідність всім нормативно-правовим актам питання охорони праці.

Як повідомлялося, в результаті викиду газово-вугільної суміші 8 червня на шахті ім. Скочинського загинули 13 гірників, 38 госпіталізовані, передає Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «На шахту ім. Скочинського знову хочуть запустити гірників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути