пʼятниця, 27 липня 2018 00:20

З 27 липня в Україні знову працюватиме ДАІ

З 27 липня в Україні знову працюватиме ДАІ
На українські дороги повертаються ДАІ. Фото: УНІАН

Однією з головних причин ДТП називають невиконання правил дорожнього руху, зокрема, перевищення швидкості. Тому з п'ятниці 27 липня 2018 року здійснюватиметься швидкісний контроль на українських дорогах.

Рішення про повернення контролю швидкості було прийнято 20 липня на міжвідомчій оперативній нараді представників Мінінфраструктури, Національної поліції і Укртрансбезпеки. Тоді в один день сталося кілька трагічних ДТП за участю маршруток і вантажного транспорту в Миколаївській, Хмельницькій та Житомирській областях, загинули 18 людей, ще 20 були поранені. Серія смертельних аварій на дорогах України змусила чиновників ввести тотальний контроль перевізників і повернути швидкісний контроль на дорогах, повідомляє Автотема.

У перший час контроль буде здійснюватися в ручному режимі, за допомогою звичайних радарів.

З 1 січня 2018 року розпочали діяти нові обмеження швидкості: швидкість руху автотранспорту в населених пунктах не повинна перевищувати 50 км / год.

Згідно з правилами дорожнього руху, перевищувати обмеження по швидкості можуть водії оперативних транспортних засобів, виконуючи невідкладне службове завдання, за умови увімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору і спеціального звукового сигналу та забезпечення безпеки дорожнього руху. При відсутності необхідності додаткового привертання уваги учасників дорожнього руху спеціальний звуковий сигнал може бути вимкнений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Копи розтрощили кожну шосту автівку в аваріях

У квітні Кабмін закликав Раду збільшити штрафи за перевищення швидкості до 3400 грн, але рішення так і не було прийнято.

Зараз ви читаєте новину «З 27 липня в Україні знову працюватиме ДАІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути