середа, 12 жовтня 2011 13:04

Ялтинська скульптура слюсаря "хворіє" на радикуліт, геморрой та варикоз

В Ялті встановили пам'ятник слюсарю-аварійнику. Побачити його можна на вул. Чкалова, 11. Автор скульптури - Володимир Шевченко. Він працює на одному з комунальних підприємств міста. Має дві спеціальності - технічну та художню.

"Образ збирав зі своїх підлеглих. В одного взяв ніс, в іншого вуха. Але вийшов дуже схожий на одну людину", - розповів Шевченко.

Скульптура зроблена з бетону та пофарбована під мідь. На її створення пішов місяць.

"Народився брутальний, пошарпаний, але не зломлений складним життям профі. Потужна фігура перебуває в напрузі. Поза штангіста і висунута дупа говорять про традиційний радикуліт, і, можливо, геморрой.  Від напруження, на руках і шиї здулися вени. Шия відносно тулуба трохи збільшена, і переходить в рахітичний животик, що свідчить про порушення обміну речовин. Оскільки харчується він неякісними продуктами. А це означає, що важка робота неадекватно винагороджується.

Об'ємні мішки під очима говорять про нирки, зіпсовані в молодості не тільки пивцем. Глибокі зморшки підкреслюють складнощі пройденого життєвого шляху і кількості жінок. Але не дивлячись на все, він зберіг себе як особистість. І навіть придбав чоловічу вікову красу, яка так цінується жінками" — описав Gazeta.ua свою скульптуру Шевченко.

За словами автора, сучасними героями стали зірки, мільйонери та політики. А їхні вчинки не завжди є прикладом для наслідування. Професія звичайного робітника означає невдаху. Тому Шевченко вирішив відновити справедливість.

"Аварійники - це ваше тепло в зимових квартирах, усунення аварій каналізації, водопроводу і прорваних батарей" - каже Володимир.

За словами Шевченка, місцеві жителі охоче фотографуються біля скульптури.

Зараз ви читаєте новину «Ялтинська скульптура слюсаря "хворіє" на радикуліт, геморрой та варикоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути