понеділок, 12 вересня 2011 12:37

"Живі скульптури" позують по сім годин у центрі Львова
14

Студенти позують для фото (м. Львів)
Фото: Фото: Леся МЕЖВА
Студенти позують для фото (м. Львів)
Студенти позують для фото (м. Львів)
Студенти позують для фото (м. Львів)
Студенти позують для фото (м. Львів)

У центрі Львова з'явились нові розваги. У теплі дні на площі Ринок біля Ратуші сидять на лавках або стоять живі скульптури. Це хлопці й дівчата у костюмах Середньовіччя - бальних сукнях, костюмі лицаря, Купідона. Їх обличчя, руки, шия, одяг повністю затушовані у сріблястий колір.

Біля кожної - скринька для грошей. Люди кидають туди від гривні-двох до десяти. Присідають поруч та фотографуються. Кожна скульптура змінює позу під фото. Актор може обняти перехожого, покласти руку йому на плече чи коліно. Амур націлює лук на людину, яка з ним фотографується.

Деякі перехожі підходять близько й придивляються. Скульптури ні з ким не розмовляють. На запитання ледь-ледь хитають головою.

У міській раді Львова кажуть, що нічого не знають про акторів на площі. Пояснюють, що  це звичайні львівські студенти, які підробляють на вихідні. У суботу-неділю вони стоять тут по 5-7 годин. Кажуть, одна скульптура заробляє в день приблизно 200 грн.

"Така традиція прийшла до Львова з європейських міст, - говорить про живі скульптури на площі заслужена  артистка України Ірина Мазур, керівник "Балету Життя". Танцівниці балету у своєму репертуарі також ставлять професійний театр скульптур. - Проте у Львові це лише халтура. Їх сукні дешеві, розвіваються на вітрі, це не професійно. Насправді костюм актора-міма коштує 3-5 тисяч доларів. Ми для свого балету професійний грим замовляємо в Німеччині, бо тут такого не купиш. Це спеціальна основа, плюс базовий тон, плюс фіксація. Нагримувати актора один раз коштує 15 євро."

Зараз ви читаєте новину «"Живі скульптури" позують по сім годин у центрі Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути