середа, 20 березня 2013 18:28

"Все у нас настільки погано, що вже жити нікуди" - адвокат, який похвалив Азарова за стан українських доріг

Адвокатська спільнота подякувала прем'єр-міністру Миколі Азарову за дороги в Україні. Лист-подяку опублікували 12 березня на офіційному сайті Кабміну.

Її написав 33-річний Руслан Ленівський, президент столичного адвокатського об'єднання "Ти і право". Поспішаючи на чергове засідання до Львова, пише він, звернув увагу на якість та облаштування відремонтованої автомобільної дороги Київ-Чоп. "Адвокати об'єднання "Ти і право" висловили сподівання, що якість доріг щороку покращуватиметься і не тільки на автомагістралях, а й у маленьких містечках та селищах", - уточнюється на урядовому сайті.

Факт подяки обурив сотні інтернет-користувачів. Люди в соцмережах кепкують із "підлабузництва", а часом взагалі сумніваються в існуванні цих адвокатів. Компанія "Ти і право" в юридичній спільноті маловідома.

"Що найцікавіше, це все говорять люди, які достовірно мене знають. Це мої конкуренти, - каже телефоном Ленівський. - Приходьте, покажу, де працюю".

Двері офісу в будівлі Федерації профспілок України відкриває повногруда дівчина з веснянками. На ній офіційна пастельна сукня. Це одна з кількох операторів гарячої телефонної лінії "Ти і право", на яку за юридичною консультацією може зателефонувати будь-хто.

Руслан Ленівський високий, у зеленому светрі на білу футболку. На руці годинник із товстим зеленим гумовим ременцем. Заводить у кімнатку без людей, з одним столом і трьома стільцями, два з яких поламані. Просить зачекати.

Автор: Фото: Сергій Старостенко
 

Із дверей видно офісну дошку оголошень. На першому з двох папірців - дні та місяці народження всіх 11 працівників компанії. На другому - ксерокопія Указу Петра Першого із текстом: "Подчиненный перед лицом начальствующим должен иметь вид лихой и придурковатый, дабы разумением своим не смущать начальства".

Автор: Фото: Сергій Старостенко
 

"Дивіться, ось наше свідоцтво про реєстрацію, - Руслан починає із запевнень, що його компанія існує вже майже рік. Гортає документи у файлах. - Все у нас настільки погано, що вже жити нікуди. А я стараюсь помічати навіть той малесенький позитив, але він є. Ви бачили те звернення? Лист був особисто від мене, і це не був аж ніяк не піар. Я чітко написав: "Пане Азаров, вийдіть на дорогу Київ-Чоп, подивіться на неї і при всіх своїх стараннях зробіть так, щоб це була дорога і на Одесу, і на Харків, і на Донецьк". Це єдине було сподівання".

Вголос читає увесь текст листа. Говорить швидко й голосно: "...висловити щиру подяку та вдячність за ефективність роботи Уряду, на чолі якого вже не перший рік стоїть такий досвідчений, відповідальний, успішний і талановитий керівник, як Ви".

"Кожна особа, коли аналізує свою роботу може сприйняти або похвалу, якщо вона справді є. Або як критику, якщо цього немає, - пояснює.- Мене вже дістали ці дороги. Я помітив це мале покращення, мені хотілось сказати - хоч ти і поганий, але щось зробив".

Автор: Фото: Сергій Старостенко
 

Іще раз висловлює обурення бажанням людей бачити у всьому погане, і йде геть.

"Він дуже розлючений," - пояснює партнер Руслана, 40-річний Анатолій Башловка. Окрім куратора телефонної лінії в "Ти і право", Башловка другий рік є радником Федерації профспілок із юридичних питань.

Автор: Фото: Сергій Старостенко
 

"Те, що ми робимо - в основному соціальний проект, - розказує мету об'єднання. - Люди не вірять у право й зовсім не знають, як себе захистити. Тому ми безкоштовно надаємо консультації. З 20 липня отримали вже понад 50 тисяч дзвінків. Інколи беремо справи під свій адвокатський супровід, тоді заробляємо гроші".

З вікна в кабінеті видно будівлю стадіону спорткомплексу "Олімпійський". На підвіконні - краплі для носа й чотири таблетки валідолу. Питаємо, наскільки "Ти і право" пов'язане з федерацією профспілок, раз знаходиться в її будівлі.

"Що значить, ми пов'язані? Фінансових взаєморозрахунків не маємо. Просто вони надають нам приміщення за пільговою ціною. В нас інтереси спільні, тому що функція адвоката - захищати".

Башловка переходить до справ, які веде організація.

"Зараз ми починаємо акцію на захист працівників "Аеросвіту". Чому про це ніхто не напише? Хіба її працівникам уже виплатили 80 мільйонів боргів по зарплаті?"

Каже, що листи в державні органи вони пишуть часто. До Нацбанку, в міністерства соцполітики й надзвичайних справ. Цей лист, за словами Башловки, був одним із таких.

Просто Кабмін вирішив повідомити про нього публічно. Наостанок питаємо, для чого в кабінеті стоїть порожній тераріум.

"Та ми думаємо змію сюди переселити. Удав у мене є. Вже 12 років разом, а тут умов не було, тому поки що вдома живе".

Зараз ви читаєте новину «"Все у нас настільки погано, що вже жити нікуди" - адвокат, який похвалив Азарова за стан українських доріг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути