середа, 13 березня 2013 13:41

Міністр пояснив, чому дороги не витримують навантаження

Міністр пояснив, чому дороги не витримують навантаження
Фото: vestnik.in.ua

Кабінет міністрів готує два законопроекти, завдяки яким має покращитися хід будування та ремонтування доріг.

Про це на брифінгу в КМУ сказав міністр інфраструктури Володимир Козак.

Він наголосив, що проблемний стан українських доріг пов'язаний лише з тим, що більшість з них збудована ще за радянських часів: "Більшість наших доріг побудовані в 60-70 роках, будувалися вони з матеріалів, які були на той час: зі шлаку, смоли та суміші. Звісно, тоді навантаження на дороги було іншим. Наші дороги не розвивалися такими темпами, як розвивався автопром, тому сьогодні вони не витримують такого навантаження".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" зізнався, що йому було соромно за Кличка

Він також розповів, що наразі Україна активно працює із європейськими інвестиційними інститутами по будуванню нових доріг. Так, зокрема, з їхньою допомогою, у 2013 році планується побудувати низку автомагістралей.

Однак, за словами міністра, коштів все рівно не вистачає: "Коштів не вистачає, і сьогодні ми вже шукаємо нові шляхи залучення грошей для будівництва доріг. Ми зараз готуємо два законопроекти, які допоможуть, і долучити інвестиції, і встановити більш жорсткий контроль за виконанням стратегії розвитку доріг, і за їхньою якістю", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуніст зажадав розмовляти російською у Раді, інакше - "засідання комітету будуть нелегітимними"

Зокрема, мається на увазі розподіл функцій між кількома державними органами: "Буде розподіл функцій між міністерством інфраструктури, яке буде визначати стратегію і розробляти напрямки та Укравтодором, який безпосередньо буде брати участь і будувати дороги та наземною інспекцією, яка буде контролювати якість будівництва доріг".

Зараз ви читаєте новину «Міністр пояснив, чому дороги не витримують навантаження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути