середа, 17 лютого 2016 12:42

Лікар з Латвії протезував очі чотирьом українським військовим

Лікар з Латвії протезував очі чотирьом українським військовим
Фото з Facebook Jana Streleca

Керівник єдиної у Балтійських країнах "Лабораторії протезування ока Валтера", латвійський протезист Валдіс Валтерс власним коштом провів протезування очей чотирьом українським військовим, пораненим у боях на сході України.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на звіт, опублікований головою правління латвійського Фонду підтримки України Яною Стрилець. За її інформацією, кожен протез для хлопців коштував 350 євро. Загальна сума пожертвувань пана Валтерса - 1750 євро.

Це вже не вперше Валдіс Валтерс допомагає Україні - раніше він приїздив до Києва і протягом кількох днів поставив 28 постійних та 7 тимчасових очних протезів, надав консультації 66 пацієнтам.

"27-річному прикордоннику, що сильно постраждав під час вибуху гранати, обстежили очі (31,50 євро) і зробили томографію голови (108 євро), консультація мікрохірургії і неврохірурга - безкоштовно і, слава Богу, зараз подальша допомога цих фахівців не потрібна. 37-річному кіборгу, захиснику Донецького аеропорту, обстежили головний мозок (168 євро), його проконсультувала приватний невролог, що спеціалізується в нейропластичності - Др.Сандра Вестерманн", - звітувала Стрілець.

Волонтер також зазначила, що українська авіакомпанія видали квитки майже безкоштовно - вартість квитка Київ - Рига - Київ становила лише 10 гривень і була оплачена українськими волонтерами.

"Завдяки українському Посольству в Латвії до і після протезування наші гості безкоштовно жили у посольстві. Завдяки латвійським волонтерам, у Фонду не було витрат на транспорт і харчування", - зазначила Яна Стрилець.

Нагадаємо, 5 поранених українських військових прибули до Латвії на лікування.

Зараз ви читаєте новину «Лікар з Латвії протезував очі чотирьом українським військовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути