Ексклюзиви
пʼятниця, 06 липня 2018 03:28

Впродовж навчального року студенти присвятили 44 тис годин волонтерству

Впродовж навчального року студенти присвятили 44 тис годин волонтерству
Фото: УАЛ

Понад 200 хлопців та дівчат віком від 18 до 21 років презентували свої соціальні проекти, над якими працювали протягом десятимісячного навчання в Українській академії лідерства.

Десятки проектів, пов'язаних з освітою, культурою, історичною пам'яттю, екологією та благодійністю, результати яких змогли побачити як батьки та друзі студентів, так і виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун і голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінгареллі.

"Я дуже рада спостерігати за тим, як росте Українська академія лідерства, - каже Уляна Супрун. - Досвід і місія цього проекту колись повинні поширитися на всю Україну. І це завдання і випробування зовсім іншої категорії, бо мова буде йти не лише про людей, які давно мріють і хочуть. Будуть і ті, які проти змін".

За словами керівника УАЛ Романа Тичківського, протягом навчального року 2017-2018 студенти Української академії лідерства понад 44 000 годин присвятили волонтерству, що дорівнює 12 робочим рокам однієї людини без вихідних. За цей час їм вдалося втілити низку соціальних проектів, результати яких вплинули на суспільну думку не тільки в Україні, а й за кордоном. Серед них:

Uncounted since 1932

У Тель-Авіві та Брюсселі студенти відкрили ресторан вуличної їжі Uncounted since 1932 зі стравами часів Голодомору. Через їжу та історії вони розповіли політикам, журналістам і громадянам 20 країн світу про страшну трагедію українців і закликали їх засудити злочини минулого. Про ресторан вийшло понад 200 публікацій в українських та міжнародних ЗМІ, а загальне охоплення акції сягнуло 100 мільйонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчук звернувся до виборців: "Маєте стати мисливцями"

Проект із відновлення міського пляжу "Чайка"

Проект миколаївського осередку з відновлення пляжу "Чайка" виграв конкурс Громадського бюджету міста - ідею підтримали 1500 людей. Студенти провели опитування серед миколаївців та невдовзі втілять їхню мрію про пляж з Wi-Fi, Bluetooth-колонкою, спортивним майданчиком, відпочинковою та дитячою зонами. Так, за підтримки міської ради та мешканців міста у Миколаєві з'явиться open space для відпочинку, навчання і занять спортом.

Благодійний забіг пам'яті Ігоря Брановицького

Студенти київського осередку втретє провели благодійний забіг, присвячений пам'яті загиблих героїв в особі Ігоря Брановицького - українського військового родом із Пущі-Водиці, учасника війни на сході України та захисника Донецького аеропорту. Зібрані кошти направили на фінансування громадських проектів.

"Мені не байдуже" і "Літо для літніх людей"

Протягом року студенти львівського осередку разом із Холдингом емоцій !FEST збирали кошти на заходи для самотніх людей похилого віку, які знаходяться під опікою Львівського міського територіального центру соцзахисту. Було залучено більше трьохсот пенсіонерів, для яких проводили концерти та заняття з англійської мови, йоги, танців тощо. Мета проектів - зміцнити зв'язок між поколіннями через комунікацію та неформальну освіту.

"Громадотворець"

У рамках проекту 39 студентів харківського осередку відвідали 14 сіл у 4 областях України, дослідили потреби мешканців, організували навчання проектному мисленню для місцевих активістів та школярів. У результаті було створено 82 проектні заявки, наприклад, на побудову літнього кінотеатру і дитмайданчика, модернізацію школи і створення футбольної команди. У кожному селі проект-переможець отримає 50 тисяч гривень на втілення від групи "Агротрейд".

А також у травні 230 студентів та членів команди УАЛ відвідали 25 європейських міст у Бельгії, Італії, Франції, Німеччині, Австрії, Швейцарії та Польщі з метою адвокації України за кордоном та вивчення моделей формування державних інституцій ЄС. Експедиція стала наймасштабнішою в історії незалежної України місією юної культурної дипломатії.

Випускників шкіл та коледжів із непідконтрольних територій Донецької, Луганської областей та Криму віком від 16 до 18 років запрошують на навчання в Українську академію лідерства.

Зараз ви читаєте новину «Впродовж навчального року студенти присвятили 44 тис годин волонтерству». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути