понеділок, 25 серпня 2008 14:49

Впливовий винуватець смертельного ДТП уникне покарання?

На Одещині почастішали ДТП, скоєні за участю п"яних водіїв. Та от резонансні справи, в яких винуватцями трагедій стають багаті люди або діти високопосадовців, досить часто залишаються без логічної розв"язки.

Останній випадок, який забрав два життя на дорозі, прямо свідчить про зростаючу тенденцію безкарності. А, можливо, це така особливість південного регіону?

В дорожньо-транспортній пригоді, що сталося на Одещині, загинув 25-річний Сергій Усатенко. Йому назустріч через дві суцільні лінії вилетів джип "Лексус". Авто Сергія опинилося під ним.

Щоб витягти тіло загиблого з машини, довелося розрізати багажник. Батьки хлопця розповідають, що обставини трагедії довелося з"ясовувати самотужки.

Батьки стверджують – самостійно потурбувалися про експертизу щодо наявності алкоголю у крові сина, аби потім його самого не зробили винуватим.

Та вже на десятий день після аварії справа ускладнилася: у лікарні померла пасажирка "Лексуса". Водій джипу теж у лікарні, з легкими травмами.

Водій "Лексуса" уникає контакту і з батьками загиблого. Їхня адвокатка пояснює: за кермом автомобіля, що спричинив катастрофу, сидів заможний чоловік і тепер він робить усе можливе, аби викрутитися з неприємної ситуації. Правниця вказує на невипадкові порушення з боку правоохоронців.

Марія Корпан, адвокат: "На сьогоднішній день вже пройшло півмісяця після аварії. Винному не було висунуто ніякого звинувачення. Порушено всі терміни відкриття кримінальної справи. Кримінальну справу відкрили аж на 12 день. Винний в аварії лежав в клінічній міській лікарні з невеликими травмами, і на сьогоднішній день вже виписаний. Не взяли ні підписки про невиїзд з нього, не застрахувалися. На сьогоднішній день людина, яка винна в смерті двох людей внаслідок аварії, може зникнути, і ніхто не буде нести за це відповідальність. Я так розумію, що дане слідство спеціально затягується, щоб дати можливість людям вийти з цієї ситуації".

Сина не повернеш, кажуть родичі Сергія, але вони сподіваються хоча б на справедливість.

Отримати коментарі від правоохоронців не вдалося. За офіційною інформацією Одеської обласної міліції, кримінальну справу порушили за третьою частиною 286-ї статті: "Порушення правил безпеки дорожнього руху, або експлуатація транспорту, що призвели до загибелі кількох осіб".

Слідство у справі триває, але його результати не береться прогнозувати ніхто. Надто вже багато в Україні прикладів, коли навіть після доведення провини учасники фатальних ДТП уникають покарання, повідомляє НТН

Зараз ви читаєте новину «Впливовий винуватець смертельного ДТП уникне покарання?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути