Ексклюзиви
середа, 23 грудня 2009 09:41

Впливовий антиросійський сенатор закликав переозброїти Грузію

Впливовий антиросійський сенатор закликав переозброїти Грузію
Впливовий сенатор-республіканець Річард Лугар радить президенту США Бараку Обамі і союзникам Вашингтона в Європі сприяти відновленню військового потенціалу Грузії.

Сенатор опублікував доповідь, що містить попередження про уразливість Грузії в умовах нестабільної, напруженої ситуації в регіоні.

У документі підкреслюється, що знищення грузинських радіолокаційних установок і засобів ППО в ході серпневої війни 2008 позбавляє країну можливості запобігти можливим повітряним нападам.

Військова слабкість Грузії може також вилитися у зростання політичної напруги і націоналістичних настроїв всередині країни, зазначається в доповіді.

Лугар відомий своїми антиросійськими поглядами.

Нагадаємо, на початку листопада начальник Генштабу Збройних сил РФ Микола Макаров повідомив, що до Грузії активно надходять озброєння з-за кордону, і її військовий потенціал зараз набагато вищий, ніж рік тому. Пізніше посол США в Росії Джон Байрелі заявив, що Вашингтон не постачає і не планує поставляти зброю Грузії. Водночас, за офіційними даними уряду США, в 2008 році США продали Грузії зброї на $ 78,7 млн., повідомляє ВВС.

Зараз ви читаєте новину «Впливовий антиросійський сенатор закликав переозброїти Грузію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути