вівторок, 11 листопада 2008 13:32

Хто може очолити держдепартамент США?

Хто може очолити держдепартамент США?
Нинішній міністр оборони США Роберт Гейтс може очолити державний департамент в адміністрації Барака Обами, сказав директор російської та євроазіатської програми Центру стратегічних досліджень (CSIS) Ендрю Качінс.

"До нової адміністрації Барака Обами можуть увійти колишній сенатор Самуель Нанн, сенатор Чак Хейгел, є можливість того, що Роберта Гейтса попросять обійняти посаду держсекретаря", - сказав Качінс.

За його словами, очолити державний департамент також можуть Джон Керрі або Річард Лугар.

Як відзначив Качінс, до нової адміністрації президента-демократа Обами увійдуть і республіканці, але вони не складуть більшості.

"До адміністрації увійдуть люди центристських поглядів, прагматичніші та реалістичніші. Зараз не час ідеологічного підходу до політики - дуже багато проблем", - зазначив експерт.

За його словами, Обама готовий вирішувати питання у форматі команди.

"Ми бачили, як працювала його кампанія - це була дуже дисциплінована робота, сильно сфокусована на вдалому результаті", - уточнив Качінс, відзначивши, що, вочевидь, такою ж сфокусованою на успіху та дисциплінованою буде і нова адміністрація.

Втім, як відзначив Качінс, ходять чутки і про те, що Гейтс збереже свою посаду глави Пентагону в новій адміністрації.

Як відзначив постійний співробітник і директор дослідницьких програм по Росії в інституті AmericanEnterprise у Вашингтоні Леон Арон, якщо Обама вирішить, що Гейтс повинен залишитися на посаді міністра оборони, то більше шансів стати держсекретарем у Лугара.

"Мені здається, що єдиний портфель, який зацікавить Лугара, - це портфель держсекретаря. Але він (Лугар) - людина в поважному віці, а позиція держсекретаря представляє дуже серйозні фізичні труднощі, оскільки ця позиція в адміністрації вимагає найбільше подорожей, тому для Лугара це може не підійти", - сказав Арон.

За його словами, на посаду держсекретаря може також розраховувати і Джон Керрі, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Хто може очолити держдепартамент США?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути