четвер, 09 червня 2011 20:55

Вперше в Україні створена пам`ятна медаль Євгена Коновальця

Пам'ятна медаль з нагоди 120-річчя від дня народження засновника і провідника ОУН Євгена Коновальця створена з ініціативи Івано-Франківського обласного націоналістичного громадсько-політичного об'єднання "Національний вибір" та за сприяння облдержадміністрації та обласної ради. Про це повідомив секретар об'єднання "Національний вибір" Микола Сулятицький.

"Ідея виготовлення медалі належить директору Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби ім. С.Бандери Ярославу Коретчуку", - поінформував Сулятицький.

Він також розповів, що івано-франківським кооперативом "Кристал" виготовлено 150 медалей із латуні, вартість яких 15 тис. грн. Крім цього, до них видаватимуть ще й посвідчення.

Автор проекту і дизайнер медалі Мирослав Аронець.

Як зазначив Сулятицький, цією медаллю нагороджуватимуть учасників національно-визвольної боротьби та активних учасників національного руху. Найближчим часом таку відзнаку отримають голова Всеукраїнського братства ОУН-УПА Михайло Зеленчук, сотенний УПА Мирослав Симчич, голова Івано-Франківського обласного відділення ВЛУЖ Стефанія Костюк, голова ОУН Прикарпаття Зіновій Остап'як та Герой України Юрій Шухевич.

Перше нагородження відбудеться 14 червня о 17.00 у Народному домі обласного центру на урочистій академії з нагоди 120 річчя від дня народження Коновальця.

"Створення медалі – це належне вшанування пам'яті провідника ОУН Євгена Коновальця", - наголосив Сулятицький.

Зараз ви читаєте новину «Вперше в Україні створена пам`ятна медаль Євгена Коновальця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути