понеділок, 23 травня 2011 11:27

Російський блогер переміг у тернопільському марафоні на честь героїв УПА
5

Фото: ФОТО: Андрій ЯНОВИЧ

Російський блогер переміг в марафоні на 100 кілометрів, присвяченому героям УПА. Загалом іще восьмеро чоловік були визнані переможцями традиційного тернопільського супермарафону на 100 кілометрів.

За правилами забігу, переможцями вважаються всіх, хто подолає дистанцію за 24 години. На умови супермарафону зголосилося 19 осіб. Більшість із Західної України, кілька чоловік з Києва. Один учасник – Геннадій Логвиненко — приїхав на змагання з Санкт-Петербургу.

Він є відомий в Росії блогером. Працює юристом та захоплюється забігами на довгі дистанції. Минулого року, перебуваючи в Україні, вперше почув та взяв участь в унікальному тернопільському марафоні. Забіг традиційно проводять в кінці травня та присвячують Святу Героїв.

"На доїзд сюди витратив 2500 в рублях (близько 700 грн). Дуже радий брати участь в забізі, що присвячений героям УПА. Після забігу планую одразу повертатися додому – потрібно гроші заробляти. В Україну планую цього року ще раз приїхати – 22 червня в Львів, в той день коли комуністи там хочуть мітинг провести. Комуністів, я, звичайно, не підтримую", — розповів Gazeta.ua чоловік.

За словами Логвиненка, він вихідець з Донецького регіону. Після переїзду в Петербург активно цікавиться подіями в Україні, та по можливості старається брати участь в різноманітних заходах у рідній країні.

"Минулого року був забіг навкруг Азовського моря – 1200 кілометрів. Я пробіг за 21 день. Зі всіх учасників тільки троє до фінішу дойшло", - розповів Логвиненко.

Нагадаємо, Свято Героїв в Україні почали святкувати в 1941 році. Його було впроваджено проводом ОУН в пам?ять про полеглих побратимів, зокрема Миколу Міхновського, Євгена Коновальця та Симона Петлюру.

Зараз ви читаєте новину «Російський блогер переміг у тернопільському марафоні на честь героїв УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути