четвер, 21 жовтня 2010 15:08

Східні українці на 50% багатші за західних

Східні українці на 50% багатші за західних
Доходи на одного киянина у два рази перевищують доходи харків'янина й у три рази більші за доходи жителя Закарпаття.

Про це пише Дело з посиланням на Комітет статистики.

Так, згідно з повідомленням відомства, у другому кварталі цього року доходи столичного жителя склали 8,7 тисячі гривень на місяць, тоді коли середній дохід на одного жителя України у два рази менший - 4,2 тисячі гривень.

За цим показником кияни безумовні лідери, за ними йдуть жителі Донецької, Дніпропетровської областей і м. Севастополя (4,7 тисячі гривень на місяць).

Утім, наголошує видання, коректніше було б порівнювати між собою доходи міських жителів, а не цілих областей, оскільки доходи городян істотно вищі за доходи сільських жителів.

Якщо подивитися на заробітки жителів Київщини, то вони порівняно з киянами, виявляться дуже скромними - 4,1 тисячі гривень.

Крім того, в цілому по Україні картина традиційна - на заході, у центрі й на півдні дохід українців менший, ніж на сході. Тобто на сході доходи українців десь на 50% вище, ніж у жителів Західної України й на 30-50% вищі, ніж у жителів центру й півдня.

Наприклад, жителі Запорізької області в другому кварталі заробляли 4,4 тисячі гривень, а в Івано-Франківської - 3,4 тисячі гривень.

Що стосується динаміки доходів, то вона позитивна. Так, у другому кварталі цього року в порівнянні з попереднім роком, доходи киян зросли на 13%, а доходи вінничан на всі 26%.

Як відомо, у вересні мер Києва Леонід Черновецький заявляв, що сьогодні середня зарплата киян становить більше 8 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Східні українці на 50% багатші за західних ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути