середа, 13 квітня 2016 11:26

Восьмий день голодування Савченко: Київ і Москва домовляються

Восьмий день голодування Савченко: Київ і Москва домовляються
Фото: expres.ua

Незаконно засуджена в Росії українська льотчиця Надія Савченко дотримується сухого голодування вже восьмий день. Наразі її стан стабільний, але з'явились симптоми, розвиток та результат яких важко передбачити.

Також, за словами її адвоката Іллі Новікова, існує інформація, що Росія направила в Міністерство юстиції України запит на передачу 6 росіян.

"Останні новини, офіційних підтверджень яких у мене ще немає, але вчора надійшла інформація про те, що Росія направила в Мін'юст України запит на передачу шести громадян Росії. Це відкриває більш широкі перспективи для такого обміну, і тим самим підтверджує, що ми ще перебуваємо в руслі переговорів, ще нічого не зірвалося", - зазначив адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після втручання російських медиків стан Савченко може відразу погіршитися

"У неділю їй зробили крапельницю, тим самим піднялася можлива критична межа, але посунулася недалеко, і там є цілком загрозливі симптоми, і зовсім незрозуміло, як це буде розвиватися, якщо переговори затягнуться на довше. Поки, начебто, ще час є", - додав він.

А тим часом у МЗС Великобританії закликали Росію допустити до Савченко іноземних лікарів.

"Я глибоко стурбований повідомленнями, що стан здоров'я Надії Савченко серйозно погіршується", - сказав міністр у справах Європи МЗС Великобританії Девід Лідінгтон.

Міністр ще раз закликав РФ терміново виконати свої міжнародні зобов'язання, у тому числі в рамках мінських угод, і негайно звільнити Надію Савченко.

Раніше повідомлялось, що вона дозволила взяти аналіз крові. Лікарі попередили її про ймовірність утворення тромбу і раптової смерті.

Нагадаємо, українка оголосила сухе голодування 6 квітня після того, як вступив у силу вирок, винесений їй у російському суді. Савченко призначили 22 роки позбавлення волі у СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «Восьмий день голодування Савченко: Київ і Москва домовляються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути