Ексклюзиви
четвер, 01 грудня 2022 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог іде в оборону на півдні: найцікавіше зі зведення Генштабу

Ворог іде в оборону на півдні: найцікавіше зі зведення Генштабу
Спостерігається зменшення кількості російських військових та військової техніки у населеному пункті Олешки. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 281-ша доба російського широкомасштабного вторгнення. На півдні України, зокрема на Запорізькому напрямку, ворог активно веде оборонні дії.

Противник минулої доби здійснив артилерійські обстріли по районах населених пунктів Загірне, Оріхів, Новоандріївка, Малі Щербаки й Плавні Запорізької області, а також по Нікополю на Дніпропетровщині, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 1 грудня.

"На Херсонському напрямку ворог обороняє раніше зайняті рубежі. Артилерійських та танкових обстрілів зазнали райони населених пунктів, що розташовані на правому березі річки Дніпро в Херсонської області. противник не припиняє обстрілювати передмістя та саме місто Херсон", ‒ ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни повторюють під Бахмутом стратегічні помилки – ISW

Спостерігається зменшення кількості російських військових і військової техніки у населеному пункті Олешки. З окремих населених пунктів Херсонської області війська росіян виведено та роззосереджено у лісосмугах вздовж ділянки автошляху Олешки – Гола Пристань. Основна частина військ – мобілізовані особи.

"Російські окупанти продовжують використовувати цивільні об'єкти на тимчасово захоплених територіях. Так, в приміщенні школи одного із населених пунктів Запорізької області, загарбники облаштували польовий шпиталь. Водночас протягом 28‒29 листопада фіксували евакуацію поранених загарбників колоною з вантажівок та автобусів, що рухалася у бік Мелітополя", ‒ звітує Генштаб.

На Донбасі російські окупанти бояться контрнаступу Збройних сил України біля Бахмута, за який тривають запеклі бої, тому створюють біля міста потужні оборонні укріплення. Біля селища Володимирівка окупанти звели цілі лінії укріплень. Подивитися фото можна за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «Ворог іде в оборону на півдні: найцікавіше зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути