середа, 28 березня 2018 18:43

Вони своїх дітей знищують сотнями. Посилають в Сирію і на Донбас - російський журналіст

Вони своїх дітей знищують сотнями. Посилають в Сирію і на Донбас - російський журналіст
Аркадій Бабченко: В Росії смерть 50 людей, навіть якщо це діти, ніколи не була чимось важливим. Фото: Чемпионат.com

Мітинги, які зараз відбуваються в Росії через пожежу в Кемерові, не переростуть в масштабні протести.

Про це в коментарі для Gazeta.ua розповів російський журналіст, який емігрував до України, Аркадій Бабченко.

"Два дні тому були такі ж протести щодо отруєння дітей через викиди газу на сміттєзвалищі у Волоколамську. Побунтували і забули. Це стандартна ситуація для Росії.
В Кемерові сім'ї отримають по п'ять мільйонів за тих, хто загинули і розійдуться", - сказав він.

Люди, які зараз виходять на протести, не виступають проти влади в масштабному розумінні, каже Аркадій Бабченко.

"Вони протестують проти місцевих чиновників і не розуміють, що трагедія напряму пов'язана з Кремлем. Атмосфера тотального беззаконня зачепить кожного.
Україна і Росія — різні країни. Протести у Врадіївці (Акції громадської непокори у районному центрі Врадіївка Миколаївської області тривали з 30 червня до 3 липня 2013 року і були викликані груповим зґвалтуванням та замахом на вбивство жительки селища Врадіївки Ірини Крашкової - Gazeta.ua), з якими порівнюють Кемерово, насправді не мають нічого спільного. Там хвилювала безкарність злочину, система, яка працює проти людей. В Росії — хвилює лише особиста сторона проблеми. До влади люди не мають ніяких претензій. Реальний рейтинг Путіна в Росії — близько 65 відсотків. Його підтримує більшість. Поки є гроші, гвардія, ОМОН, цей режим буде триматися", - пояснив Аркадій Бабченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія в Кемерові: у словах співчуття Порошенко згадав російські злочини

Журналіст вважає, що нічого не зміниться в масштабах Росії:
"Зараз почнуть показово перевіряти всі торгові центри, кілька власників посадять. Кілька ТЦ під шумок відіжмуть, звільнять якогось заступника мера Кемерова Тулєєва. Навряд навіть його самого звільнять. А якщо і так, суті це не змінить. На його місце посадять нового. Через тиждень всі все забудуть, через рік горітимуть знову. Але ситуація не зміниться, це замкнене коло.
В Росії немає опозиції. Вона знищена, емігрувала за кордон або сидить у тюрмі. Дуже незначні осередки ще лишилися, але вибори показали, що опозицію готові підтримувати якісь 14 відсотків.

В Росії смерть 50 людей, навіть якщо це діти, ніколи не була чимось важливим. Вони своїх дітей знищують сотнями. Посилають в Сирію і на Донбас. Для того, аби була революція, мають зійтись дві ситуації. Економічне зубожіння, як в кінці СРСР і смерть Путіна або поразка у великій війні. Ніякої буржуазно-демократичної революції в Росії бути не може", - додав експерт.

25 березня у російському Кемерові спалахнула масштабна пожежа у місцевому торговому центрі "Зимова вишня". За словами очевидців, не спрацювала ні сигналізація, ні система оповіщення. Через густий чорний дим дехто з відвідувачів опинився відрізаним від аварійних виходів. Деякі з них у відчаї вистрибували з вікон. За офіційними даними загинули 64 людини.

Зараз ви читаєте новину «Вони своїх дітей знищують сотнями. Посилають в Сирію і на Донбас - російський журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути